Volledig scherm
© anp

Aanval door koe 'met een sisser afgelopen'

De 76 -jarige melkveehouder De Jong uit Stolwijk die vrijdagavond werd aangevallen door een koe, is weer thuis en maakt het redelijk goed. Aanvankelijk zagen zijn verwondingen er ernstig uit.

De traumahelikopter werd ingeseind en de man werd met hoge snelheid naar het ziekenhuis gebracht. Zaterdagochtend zat hij alweer thuis aan de koffie in de boerderij aan  de Beijerscheweg in Stolwijk.

Hij wilde het zelf niet meer over de pijnlijke aanvaring met het dier hebben.  ,,Het is gelukkig met een sisser afgelopen'', zegt zijn schoondochter. Het was de eerste keer dat De Jong zo hardhandig in contact met een koe kwam, dat hij naar het ziekenhuis moest.

 1. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
  Zeven gewonden

  Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

  Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.
 2. Identificatie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  Identifica­tie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  De identificatie van de dode die werd aangetroffen bij een fatale brand in Haarlem neemt nog meer tijd in beslag. Dat meldt de politie naar aanleiding van de brand in een complex aan de Rudolf Steinerstraat, waarbij een groot aantal appartementen moest worden ontruimd. Volgens nog onbevestigde berichten van buurtbewoners zou het slachtoffer een zeven maanden zwangere vrouw zijn, die in haar slaapkamer door haar man in brand gestoken zou zijn.