In juni vorig jaar kwamen bij werkzaamheden aan Sluis Weurt scheurtjes in het metaal aan het licht.
Volledig scherm
In juni vorig jaar kwamen bij werkzaamheden aan Sluis Weurt scheurtjes in het metaal aan het licht. © Paul Rapp

Achterstallig onderhoud bruggen en vaarwegen loopt op: Gelderse sluizen onnodig lang gestremd

NIJMEGEN - Het onderhoud van de infrastructuur in Nederland loopt hopeloos achter. Inmiddels wacht er voor 873 miljoen euro aan werk dat nog verricht moet worden aan wegen, bruggen en sluizen. Gaat er onverwacht iets mis, dan dreigt een ongekend verkeersinfarct, waarschuwt Bouwend Nederland. Het Maas-Waalkanaal in Weurt heeft dat in anderhalf jaar tijd al bijna 100 keer gemerkt, zo blijkt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. LIVE | Trump draagt voor het eerst mondkapje in het openbaar, dikke rekening voor terugkerende Australiërs

    LIVE | Trump draagt voor het eerst mondkapje in het openbaar, dikke rekening voor terugkeren­de Austra­liërs

    De Amerikaanse president Donald Trump heeft voor het eerst een gezichtsmasker in het openbaar gedragen. Dat weigerde hij al die tijd. Australiërs die per vliegtuig terugkeren naar Sydney, zullen een rekening krijgen van duizenden dollars voor de veertien dagen die ze verplicht in hotelquarantaine moeten doorbrengen. Ook vandaag houden we je op de hoogte met ons virusblog. De afgelopen dagen lees je hier terug.