Adviesraad: doorbreek taboe over suikertaks en duurdere alcohol

VideoDe gezondheidszorg slokt te veel personeel en overheidsgeld op. Zonder harde keuzes, zoals een suikertaks of minimumprijs voor alcohol, loopt het systeem vast.

7 reacties

 • Marco Wegma

  4 dagen geleden
  Colijn : is een keuze om de kapitalisten te sponseren. De voedingsindustrie maakt niet de keuze om mensen ongezonde dingen te laten eten maar deels de staat door 6% op alle voeding te heffen. Ik maak graag zelf uit wat ik eet en wil niet dat de eeuwige bemoeizuchtige overheid dat voor mij bepaalt. Ik drink Coca Cola maar haal deze in Duitsland want dat scheelt 1 euro per liter. Dus suikertax betalen we allang
 • Marco Wegma

  4 dagen geleden
  We mogen niks meer maar moeten alles. Korting op bier naar Max 25%. We worden plat gegooid met Vega muk. Maar ondertussen betalen we ons scheel aan ziektekosten en is de zorg 1 groot zooitje. Het geld verdwijnt naar administratie en interim managers, ontwerpen nieuwe ziekenhuis of interieur en op elke afdeling 5 led tv schermen waar niemand op zit te wachten. De grootste fout was het privatiseren van de zorg maar dat zullen ze nooit toegeven.
 • Daan Janssen

  4 dagen geleden
  En dan gaan we weer miljoenen uitgeven om arme en zielige mensen een toeslag te geven om deze producten te kopen, want anders zijn dit soort producten weer alleen voor “de rijken” en dat moeten we natuurlijk niet willen met z’n allen. Kan weer een hele nieuwe organisatie voor opgetuigd worden die dat gaat regelen, met eigen automatisering en zo. Joepie!!
 • Paul David

  4 dagen geleden
  Ten tijde van de BTW aanpassingen hadden de dommertjes in Den Haag de BTW op fruit, groente en drinkwater naar 0% moeten verlagen, maar ja, het zijn niet voor niets dommertjes.
 • A. Diepeveen

  4 dagen geleden
  Nederland is een triest land. Ieder probleem kan iedereen weer zijn plasje overheen doen. Dat belerende en opdringerige is een ramp. Maak er een Duitse deelstaat van!
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.