Advocaat Nicolette Heijkant.
Volledig scherm
PREMIUM
Advocaat Nicolette Heijkant. © Pix4Profs / Johan Wouters

Advocaat Nicolette Heijkant: ‘Ik bepaal of ik een prik wil, niet de overheid’

Nooit en te nimmer zal Nicolette Heijkant meelopen in protestbetogingen en met rebellerende ‘wappies’ voelt ze ook geen enkele verwantschap. Maar als ongevaccineerde voelt de Dongense advocaat zich wel geroepen om te waarschuwen tegen een overheid die mensen ‘meer en meer’ de vrijheid ontzegt om zelf te beslissen of er een spuit in je arm wordt gezet. ,,In zo’n samenleving wil ik niet wonen.” 

 1. LIVE | Onderzoek naar uitspraken Bolsonaro over vaccins en aids, honderden mensen helpen met boosterprik
  Coronavirus

  LIVE | Onderzoek naar uitspraken Bolsonaro over vaccins en aids, honderden mensen helpen met booster­prik

  Meer dan 1500 mensen hebben zich op vrijdagavond aangemeld om te helpen prikken tijdens de boostercampagne. Om verdere verspreiding van de omikronvariant tegen te gaan, verlengt het kabinet de ‘vliegverboden’ voor zuidelijk Afrikaanse landen tot en met 15 december. Vandaag werd bekend dat nog dertig mensen in Europa de nieuwe variant opliepen. Volg het laatste coronanieuws in ons liveblog. Lees hier ons laatste liveblog terug.
 2. Huisartsen rammen op de noodknop: ‘Bij ons op de werkvloer is het allang code zwart’
  PREMIUM

  Huisartsen rammen op de noodknop: ‘Bij ons op de werkvloer is het allang code zwart’

  Het piept en kraakt niet alleen in de ziekenhuizen, óók een groot deel van de huisartsen staat op het punt van omvallen. Adrie Evertse, die naast huisarts ook voorzitter is van de Landelijke Huisartsen Vereniging, Zuid-Holland Zuid ramt op de noodknop: ,,De honderdduizenden patiënten die tussen wal en schip vallen omdat er geen plek meer is in ziekenhuizen en verpleeghuizen, moeten wíj allemaal zorg bieden.”