Advocaten Nico Meijering en Leon van Kleef werden in juni 2019 door de politie tot in Dubai gevolgd, waar ze een cliënt bezochten. De politie had een tip gekregen dat Meijering in Dubai een ontmoeting zou hebben met Ridouan Taghi. Die informatie bleek onjuist.
Volledig scherm
Advocaten Nico Meijering en Leon van Kleef werden in juni 2019 door de politie tot in Dubai gevolgd, waar ze een cliënt bezochten. De politie had een tip gekregen dat Meijering in Dubai een ontmoeting zou hebben met Ridouan Taghi. Die informatie bleek onjuist. © ANP/AD

Advocaat wil onderzoek naar aanhouding hoofdrolspeler schaduw-affaire in Dubai

De rechtbank moet onderzoek doen naar de aanhouding van de Amsterdamse crimineel Khalid J. in Dubai eerder dit jaar. Dat heeft zijn advocaat Leon van Kleef woensdag gevraagd. Khalid J. is een van de hoofdrolspelers in de affaire rond het schaduwen van advocaten.

 1. Advocaat: ‘Mijn cliënt kan onmogelijk de moord op Wiersum hebben gepleegd’
  video

  Advocaat: ‘Mijn cliënt kan onmogelijk de moord op Wiersum hebben gepleegd’

  ,,Het is onmogelijk dat mijn cliënt het gedaan kan hebben.” Dat zei advocaat Gerald Roethof maandag in de beveiligde rechtbank op Schiphol tijdens een nieuwe inleidende zitting tegen drie verdachten, die worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Het gaat om Moreno B. en Giërmo B. en Anouar Taghi, de neef van Ridouan Taghi. Het was voor het eerst dat de drie verdachten tegelijkertijd voor de rechter verschijnen.
 2. LIVE | De Jonge: voldoende mondkapjes voor tweede piek, sluitingstijd Britse pubs vervroegd

  LIVE | De Jonge: voldoende mondkapjes voor tweede piek, sluitings­tijd Britse pubs vervroegd

  Het aantal coronabesmettingen in Nederland stijgt weer. Voor het eerst komt het aantal gemelde positieve tests in een etmaal boven de 2000 uit. Zelfs als er weer een piek komt zoals in het voorjaar, zijn er voldoende beschermingsmiddelen op voorraad, zo verzekert zorgminister Hugo de Jonge. Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. De ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.