Volledig scherm
Harm Fitié © Privéfoto

Al 1,5 jaar 'onschuldig' vast in China: familie wil alsnog leuke verjaardag voor Harm

De familie van de in China veroordeelde Harm Fitié (44) is bezig met een groot verjaardagscadeau voor de Almkerker. Familieleden roepen vrienden, kennissen en andere betrokkenen op om Harm volgende week een verjaardagskaart, brief of wens te sturen.

,,Het idee is dat Harm tijdens het bezoek van de ambassade alles ontvangt'', schrijven zijn familieleden in een oproep op de facebookpagina ‘Fair Trial For Harm’.

De 44-jarige Harm zit al bijna negentien maanden vast in een Chinese gevangenis. De Nederlander die in China woont en werkt, is daar veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar. Volgens het Openbaar Ministerie in dat land heeft Fitié zijn buurman van een dakterras geduwd.

Stomdronken
Volgens de vriendin van Fitié was de buurman stomdronken en was de val een ongeluk. De Almkerker zelf ontkent schuld en ging in hoger beroep. De vader van Harm, Alex Fitié, verwacht rond het Chinese Nieuwjaar (28 januari) de uitspraak.

Volgens Fitié wordt nu door het ministerie, de Nederlandse ambassade in Peking en de familie alles op alles gezet om het opgelegde vonnis bij het Chinese volksgerechtshof van tafel te krijgen

Kaarten naar de ambassade
De familie vraagt vriendelijk om alle verjaardagskaarten naar de Nederlandse Ambassade in Peking te sturen ter attentie van Harm Fitié. Zelf kan hij geen post ontvangen in de Chinese gevangenis.

  1. Willem zag als ‘jonge vent’ Derk Wiersum in actie en dacht meteen: Bij hem ga ik solliciteren

    Willem zag als ‘jonge vent’ Derk Wiersum in actie en dacht meteen: Bij hem ga ik sollicite­ren

    De gewelddadige dood van Derk Wiersum is bij strafrechtadvocaten uit heel Nederland als een bom ingeslagen. De 44-jarige raadsman stond bekend als een voorbeeldfiguur en inspireerde met zijn bevlogenheid en tomeloze inzet talloze aanstormende talenten in het strafrecht, onder wie de nu 37-jarige Willem van Vliet. ,,Toen ik hem voor het eerst in actie zag dacht ik: zo moet ik het later ook gaan doen.”