Volledig scherm
PREMIUM

Al die kleertjes! Geef mij maar een schaal lasagne als kraamcadeau

Lekker MakkelijkNynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst schrijven per toerbeurt over zaken die het leven van jonge ouders gemakkelijker moeten maken. Nynke verspreidt graag haar nieuwe evangelie: laat bij de geboorte van een baby de goedbedoelde kleertjes en knuffels achterwege.

Kraamcadeaus zijn hartstikke lief, maar totaal overbodig. Wat je nodig had, heb je al in huis. En wat je niet nodig hebt, krijg je in drievoud. Ja, slabbetjes, daarvan kun je er niet genoeg krijgen. Voorleesboeken zijn altijd goed. Maar al die goedbedoelende lieverds die aankomen met kleertjes, knuffels, rammelaars en plastic dingen die lawaai maken, hadden zich de moeite kunnen besparen. Die kleertjes hebben vaak niet de goede maat of zouden de ouders nooit zelf uitkiezen. En al die spulletjes zijn even interessant en verdwijnen daarna onder in de speelgoedkist.

 1. Nederlandse onderzoeker vliegramp Schiphol: ‘Van 130 pagina’s conclusie bleef één velletje over’
  PREMIUM
  Crash Turkish Airlines

  Nederland­se onderzoe­ker vliegramp Schiphol: ‘Van 130 pagina’s conclusie bleef één velletje over’

  De Nederlandse hoogleraar Sidney Dekker deed onderzoek naar de ramp met het toestel van Turkish Airlines in 2009. Hij stelde vast dat vliegtuigbouwer Boeing medeschuldig was aan het neerstorten van het toestel, dat negen mensen het leven kostte. Onder Amerikaanse druk verdween die conclusie grotendeels uit het eindrapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. ,,Van mijn werk is één onschuldige pagina overgebleven.”
 2. Vader Ruinerwold door gezondheidsproblemen niet in rechtbank, zaak vandaag verder

  Vader Ruinerwold door gezond­heids­pro­ble­men niet in rechtbank, zaak vandaag verder

  Bij de rechtbank in Assen vindt vandaag een eerste inleidende zitting plaats tegen Gerrit-Jan van D. en Joseph B., de verdachten in de geruchtmakende zaak rond het gezin in Ruinerwold. Van D. (67) zou zes van zijn kinderen jarenlang van hun vrijheid hebben beroofd en elk contact met de buitenwereld hebben verboden. In oktober kwam het op het oog bizarre bestaan van het geïsoleerd levende gezin aan het licht. De zaak haalde volop de internationale pers.