Volledig scherm
Vannacht heeft een grote zoekactie plaatsgevonden naar een vermiste vrouw in het Markermeer ter hoogte van Venhuizen. © Reddingstation Wijdenes

Alkmaarse (23) vermist na zwemtocht, persoonlijke spullen op de kant

UpdateEen grootschalige, urenlange zoektocht naar een vermiste jonge vrouw uit Alkmaar die ging zwemmen in het Markermeer heeft niets opgeleverd. Het gaat om een 23-jarige Alkmaarse. Een vriendin van haar sloeg alarm toen ze niet terugkeerde nadat ze was gaan zwemmen. Haar spullen, waaronder een telefoon, lagen nog wél op de kant.

,,Op een gegeven moment zag ze haar niet meer”, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. ,,Haar persoonlijke spullen zoals haar telefoon lagen nog op de kant.” 

,,Ze is helaas nog niet terecht,’’ meldt politiewoordvoerder Roderick de Veen van de politie Noord-Holland rond half tien 's ochtends tegenover deze site. ,,Vandaag gaan we verder met het onderzoek: waar is ze en wat is er precies gebeurd? We houden rekening met alle opties. Het meest positieve scenario is dat ze zichzelf meldt.’’

Doordat haar persoonlijke spullen op de kant zijn achtergebleven, sloeg de politie groot alarm. Toch houdt de politie er ook rekening mee dat de Alkmaarse iemand tegen is gekomen en daardoor niet meer aan haar bezittingen heeft gedacht.

De zoektocht vond plaats bij Venhuizen. Dat dorp ligt in de regio West-Friesland in de provincie Noord-Holland. Bij de reddingsactie werden brandweerduikers, een helikopter van de politie en reddingsboten van de KNRM ingezet. 

Lichtkogels

Om in het donker beter te kunnen zoeken, maakten de hulpdiensten gebruik van lichtkogels. De zogenoemde ‘flares’ worden normaal gezien vaak als noodsignaal door schepen afgevuurd. Ook werd onder meer sonar ingezet.

Iets voor 01.45 uur meldde het Search en Rescue-team IJsselmeergebied, dat bij de zoektocht betrokken was, op Twitter dat de zoekactie niets had opgeleverd.

Volledig scherm
Het vuurtoreneiland in het Markermeer. foto: Marc Driessen © Marc Driessen