Hans Pohlmann, voorzitter van de stichting Vulture Conservation Foundation, met het karkas van Angèle.
Volledig scherm
Hans Pohlmann, voorzitter van de stichting Vulture Conservation Foundation, met het karkas van Angèle. © Vulture Conservation Foundation.

‘Alle moeite voor niets’: zeldzame roofvogel vliegt zich dood tegen windturbine

Met een gebroken nek lag de bijzondere roofvogel woensdagochtend naast een windturbine in de polder. Het maakt vogelbeschermer Hans Pohlmann diepbedroefd. De lammergier kon eerst aardig wat windmolens in ons land omzeilen. Uiteindelijk werd een draaiende wiek hem toch fataal.

8 reacties

 • Ruud Berns

  12 maanden geleden
  Carel van ‘t Zand: Hoe weet u dat die rotzooi door de klimaatjeugd wordt achtergelaten?
 • Carel van ‘t Zand

  12 maanden geleden
  Voor klimaatfreaks telt het milieu niet. Kijk maar naar de (plastic) rotzooi die de klimaatjeugd nalaat in parken, op festivals en in de natuur.
 • Johann Janssen

  12 maanden geleden
  @Mattie Veld zij strepen helemaal niets weg. het lijkt erop, dat zij flink verdienen aan dit soort voor mens en dier gevaarlijke monster.
 • Jan Goudriaan

  12 maanden geleden
  De natuur wordt geslacht "om de planeet te redden". Dit geval is opgemerkt omdat het een zeldzame gezenderde vogel was, maar hoeveel vogels worden er buiten ons zicht door windmolens gedood?
 • Hendrika Gerarda Dekkers

  12 maanden geleden
  Zo erg ! Zo een prachtig dier ! Zoveel wind molens ! Kleine investering Maar nee te veel werk . Veel mensen geven aan milieuvriendelijk te zijn . Ga maar eens op de A2 rijden ! Geen hond houd zich aan de 100 km. En het probleem word doorgeschoven naar de boeren. De regering stopt zn kop in het zand. Overal controleren dan is het begrotings tekort zo opgelost . En zal er uitijndelijk winst komen in oa het co2 probleem .