De koning doet ook niet meer zo moeilijk.
Volledig scherm
De koning doet ook niet meer zo moeilijk. © ROBIN UTRECHT

Alleen die 1,5 meter afstand houden nog, ‘Rutte, geloof je het zelf?’

'Laatste maatregel'Premier Mark Rutte liet vrijdag zo'n beetje alle coronamaatregelen vallen, maar één regel blijft ook na 26 juni centraal staan: die 1,5 meter afstand houden. Maar hoe groot is de kans dat we ons dáár nog een bal van aantrekken? ,,Binnen voetbal kijken op 1,5 meter afstand, Rutte, geloof je het zelf?”

6 reacties

 • henri Dijken

  1 maand geleden
  5 reacties op dit artikel op dit moment geeft aan hoe de gemiddelde Nederlander denkt het interesseert ze namelijk geen bal meer dit het corona circus
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  @Fred Jansen dat kinderen immuniteit opbouwen is helemaal niet waar. De piek is alleen uitgesteld, je wel bij de feiten houden.
 • Fred Jansen

  1 maand geleden
  Oa. door de 1.5 meter afstandsregel zitten we nu met het RS wintervirus opgescheept én dit treft vooral jonge kinderen! Er is dus geen immuniteit opgebouwd zoals gebruikelijk! Op de kinderafdelingen is dit al goed merkbaar!
 • N Barros

  1 maand geleden
  Rutte, Laat de vakanties maar eens achter de rug zijn!
 • tgm beuningen

  1 maand geleden
  Stelling: het rendement voor individu en samenleving van die erg dure 1,5 meter is inmiddels minimaal.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Feestvreugde, maar ook verbazing om persconferentie Rutte: 'Aan het lijntje gehouden’
  reacties

  Feestvreug­de, maar ook verbazing om persconfe­ren­tie Rutte: 'Aan het lijntje gehouden’

  Nederland slaakt een zucht van verlichting: bijna alle coronaregels gaan van tafel per 26 juni. Vanaf die dag is de 1,5 meter de centrale maatregel. Alleen waar die afstand niet kan worden gehouden, blijft het dragen van een mondkapje verplicht. Hoe reageren de branches op de aangekondigde versoepelingen? ,,Fijn dat het met de heropening van alle aspecten van de maatschappij de goede kant op gaat”, zegt Willem Westermann van de Vereniging van Evenementenmakers tegen deze site. Dit artikel wordt in de loop van de avond aangevuld met meer reacties.