Viroloog Jean-Luc Murk
Volledig scherm
Viroloog Jean-Luc Murk © Hein Eikenaar

Alles over het coronavirus in Nederland in de Ochtend Show to go

Comedian Tim Hartog, Bram Verbrugge (voorzitter van stichting Voor Sara) en epilepsiepatiënte Marlies Akemann zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go. De show wordt gepresenteerd door Roel Maalderink en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.

Allereerst bellen we in deze uitzending met arts en microbioloog Jean-Luc Murk over het laatste nieuws over het coronavirus. Vanavond werd de eerste patiënt in Nederland in een Tilburgs ziekenhuis opgenomen.

Tim Hartog is een geboren en getogen Rotterdammer en comedian van beroep. Dit jaar reist hij met zijn eerste solovoorstelling Schadevrije jaren langs de Nederlandse theaters. Bram Verbrugge komt vertellen over zijn stichting die hij heeft opgericht voor zijn dochter Sara die lijdt aan de zeldzame spierziekte MDC1A. Marlies Akemann werkt mee aan een onderzoek van de Erasmus Universiteit naar hulphonden die alarm slaan als hun baasje een epilepsieaanval krijgt. 

De Ochtendshow to go vrijdag 28 februari.
Volledig scherm
De Ochtendshow to go vrijdag 28 februari. © Videostill

Steeds meer jongeren kampen met RSI, blijkt uit onderzoek van Hogeschool Rotterdam voor de Nederlandse RSI-vereniging. Oorzaak: een schermgebruik van ruim 6,5 uur per dag. Reint Alberts, voorzitter van de RSI-vereniging, praat ons bij.

Hulphonden die alarm slaan als hun baasje een epileptische aanval krijgt en die mogelijk zelfs in staat zijn een eventuele aanval vooraf aan te voelen komen. De Erasmus Universiteit Rotterdam is in samenwerking met Stichting Hulphond een groot onderzoek gestart om epilepsiepatiënten een veiliger leven te geven. In de studio Marlies Akemann en haar hond Cilly.

Het is alweer drie weken geleden dat Dhani Hoekstra uit Groningen in hongerstaking ging. Hiermee vraagt hij aandacht voor de aardbevingsproblematiek, die zorgt ervoor dat hij zijn huis met 150.000 euro verlies moet verkopen. Onze verslaggever Peter Boender is bij hem in Groningen.

En vanaf morgenavond kunnen we weer genieten van een gloednieuw seizoen van Erica op Reis. In dit programma trekt de altijd enthousiaste Erica Terpstra de hele wereld over op zoek naar de mooiste verhalen. Ze hangt bij ons aan de telefoon.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.