Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

‘Als je met de volwassen jongens wil meedoen, kom je niet meer weg met cafépraat’

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Het Haagse college viel gisteren nadat duidelijk was geworden dat de rijksrecherche invallen heeft gepleegd in de kantoren en woningen van de wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui, een raadslid van Groep de Mos, en drie Haagse ondernemers.

Deze politici wordt verweten dat ze anderen zouden hebben begunstigd, daar hadden ze natuurlijk vanuit hun ambt de mogelijkheden voor. Daarmee werden alle integriteitsregels geschonden, om maar niet te zeggen dat het zaakje wel heel erg naar corruptie riekt.

Alles is echter nog in onderzoek, daarom moeten we zorgvuldig zijn met onze oordelen, maar als zolderkamerantropoloog, wat een columnist toch óók een beetje is, vond ik het heerlijk om te observeren hoe de onfortuinlijke politici zich verweerden.

  1. Schrijver Anton Slotboom en puberexpert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Schrijver Anton Slotboom en puberex­pert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Het boek De zin van het leven ben je zelf, over het compromisloze bestaan van de pas overleden Jules Deelder, verschijnt morgen. Journalist Anton Slotboom werkte aan de biografie en kon het boek net afronden toen Deelder overleed. Slotboom vertelt in De Ochtend Show to go wat de rasechte Rotterdammer voor hem heeft betekend en hoe de interviews met hem waren. Ook geeft hij een klein inkijkje in de rol van drugs in Deelders leven en de lessen die hij van hem heeft geleerd.