Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol © Joost Hoving

Als politici lukraak roepen, moeten we blij zijn dat rechters wél opletten

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Eerlijk is eerlijk, op papier was het Rotterdamse sisverbod een steengoed idee, want straatintimidatie door mannen is ronduit vernederend en beangstigend voor vrouwen. Maar het gerechtshof in Den Haag zette deze week een streep door de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Om die reden werd de veroordeling van Everon el F., een man die inderdaad vrouwen op straat lastigviel, teniet gedaan en hoeft hij zijn boete niet te betalen.

De motivatie van de rechtbank was simpel: alleen een gezamenlijke overeenkomst tussen de Eerste en de Tweede kamer kan leiden tot aanpassingen van de grondwet. De gemeentes kunnen niet zelf invullen wat ‘rechtsgeldige strafbepalingen’ zijn.

  1. Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Boze Zeeuwen gaan morgen op weg naar Den Haag om hun onvrede te uiten over staatssecretaris Barbara Visser en haar besluit om de verhuizing van de marinierskazerne in Vlissingen af te blazen. Verslaggever Ernst Jan Rozendaal is bij ons te gast om daarover te praten. Ook acteurs René van Kooten en Charly Luske schuiven aan om te vertellen over hun nieuwe voorstelling Jesus Christ Superstar in Concert. De Ochtend Show to go wordt morgen gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.