Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Als Rutte en kornuiten matigen, zullen ze op rechts worden ingehaald

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Dat migratie hét onderwerp van de volgende verkiezingen gaat worden, liet premier Mark Rutte zich reeds eerder in een interview ontvallen. Ergens was dat bespottelijk: alsof we niet al ruim een decennium met elkaar soebatten over zaken als integratie, vluchtelingen en goedkope buitenlandse arbeidskrachten.

Maar zijn boodschap was niet helemaal ondoordacht. Onze premier is bang voor Forum voor Democratie, dat sterk tamboereert op zaken als een sterke eigen identiteit en het gevaar dat we onze soevereiniteit zullen verliezen – bijvoorbeeld door homeopathische verdunning.

De crisis in Brabant legde onbedoeld bloot wat ons de komende maanden te wachten staat. Er moet een nieuw provinciebestuur worden samengesteld en het CDA en de VVD zijn bereid om met de beweging van Thierry Baudet te onderhandelen.

  1. Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Boze Zeeuwen gaan morgen op weg naar Den Haag om hun onvrede te uiten over staatssecretaris Barbara Visser en haar besluit om de verhuizing van de marinierskazerne in Vlissingen af te blazen. Verslaggever Ernst Jan Rozendaal is bij ons te gast om daarover te praten. Ook acteurs René van Kooten en Charly Luske schuiven aan om te vertellen over hun nieuwe voorstelling Jesus Christ Superstar in Concert. De Ochtend Show to go wordt morgen gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.