Volledig scherm
Annetta met haar hond Mischa. © 112 Midden Zeeland

Annetta werd aangevallen door 4 ‘pitbulls’ en vluchtte de zee in

Annetta Poppe heeft vanmiddag aangifte gedaan van een bijtincident met vier ‘pitbullachtige honden’ op het strand van Zoutelande.  De inwoonster van de gemeente Veere raakte, net als haar hond Mischa, maandagmiddag gewond na een aanval van vier honden. In de aangifte, die in handen is van de redactie, staat te lezen dat Mischa met de andere honden wilde spelen voordat het escaleerde.

,,Maar vanuit het niets stoven twee van de honden op Mischa af, vielen hem aan en begonnen te bijten”. De honden hadden volgens Poppe een pitbullachtig uiterlijk. Van wie de honden zijn is nog steeds niet duidelijk. 

Twee dagen na het incident zit de schrik er bij Poppe nog steeds goed in. Ze raakte ook zelf gewond na een beet van een van de honden in haar hand. ,,Ik ben naar de huisarts geweest. De wond aan mijn hand bloedde heel erg. Ik heb een tetanusprik gekregen en antibiotica. De nacht nadat het was gebeurd, heb ik heel slecht geslapen. Ook Mischa was helemaal van slag en heeft hechtingen op meerdere plekken. Ik weet niet welk trauma Mischa hier aan overhoudt.” De zwarte labrador werd behandeld door de dierenarts. Kosten: 279 euro. ,,En we moeten meerdere keren terug.”

Poppe zette haar verhaal op Facebook en het bericht werd duizenden keren gedeeld. ,,Ik heb dat gedaan om mensen te waarschuwen en in de hoop dat de eigenaren van de hond zich melden. Ik vind dat er alles aan gedaan moet worden om dit soort situaties te voorkomen, deze gebeurtenis zou gespreksonderwerp moeten zijn op bestuurlijk niveau. Ik vind het absurd dat vier pitbullachtige honden gewoon los op het strand mogen lopen. Ze droegen zelfs geen halsband.” 

Poppe hoopte de honden nog van zich af te schudden door met Mischa de zee in te rennen, maar ook daar kwamen de honden achter hen aan. De eigenaar van de vier pitbullachtigen probeerde zijn honden nog terug te roepen. ,,Maar een van de honden beet Mischa in haar oor. Pas na een kwartier kwam Mischa los en wist te ontsnappen. Daarna heb ik 112 gebeld.” 

Poppe neemt voorlopig even rust. ,,Het hele gebeuren vreet energie.”

TIPS

Mensen die informatie hebben over de verblijfplaats van deze mensen en hun honden worden verzocht hun informatie te delen met de politie. Dit kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via WhatsApp (06-1220 7006). Het registratienummer van de zaak is 2019-016929.