Architect boos om ‘verminking’ school in Amsterdam: ‘Wie bedenkt zoiets?’

Met videoOm ervoor te zorgen dat eindexamenleerlingen niet oververhit een examen maken, zijn er op het schoolgebouw van het Bredero Beroepscollege in Amsterdam in het oog springende grijze ventilatoren geplaatst. Architect Bjarne Mastenbroek (58) vindt het een ‘verminking’ van zijn werk. ,,Zo bont heb ik het nog nooit gezien.”

9 reacties

 • Martin Reekers

  1 maand geleden
  Als de temperatuur in die gymzalen voor stilzitten tijdens examens al niet goed is, hoe moet dat dan tijdens het gymen?
 • Marleen Verstraeten

  1 maand geleden
  Architecten zouden de functionaliteit van gebouwen boven hun eigen ego moeten zetten. zoals bij woningen, flats zijn prima maar dan hebben ze etagebrede balkons nodig met luiken als zonnewering en om de ramen te beschermen bij de steeds toenemende stormen. Maar architecten ontwerpen nog tevaak voor hun eigen glorie, niet om iets neer te zetten dat nog honderd jaar voldoet aan de eisen van de bewoners. Maar wel janken als de bewoners het gebouw aanpassen, hij moet zich juist schamen.
 • bart verplak

  1 maand geleden
  Architecten, losgezongen van de werkelijkheid.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Dan heeft die architect het ventilatie systeem niet goed geregeld en ingepast.
 • M van Raaij

  1 maand geleden
  Typisch het geneuzel van een architect. Ik heb vaak in gebouwen gewerkt waar het bij mooi weer haast onwerkbaar werd. Zonneschermen of andere zonwering mocht niet van de architect. Dan maar met A4-tjes de ramen dichtplakken tegen de zon. Net zoals hier is een gebrekkig ontworpen klimaatsysteem de oorzaak van deze noodmaatregel. Het enige wat de architect doet is klagen. Nieuwe klanten kunnen zo zien dat deze architect alleen om het uiterlijk gaat en niet over de bruikbaarheid.
 1. Politiebondvoorzitter: boerenactie bij huis minister is ‘aanval op rechtsstaat en democratie’

  Politie­bond­voor­zit­ter: boerenac­tie bij huis minister is ‘aanval op rechts­staat en democratie’

  ,,Dit is ontoelaatbaar. Hier worden grenzen overschreden en rechtstreeks onze rechtsstaat en democratie aangevallen.” Dat zegt voorzitter Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond in een reactie op de situatie bij het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) dinsdagavond, die volgens de politie zo dreigend was dat agenten voor hun eigen veiligheid moesten kiezen en daardoor niet direct konden ingrijpen.