Auto ramt stadhuis Harderwijk, politie gaat uit van opzet

UPDATEHet gemeentehuis van Harderwijk is donderdagmiddag ontruimd nadat een auto om half drie tegen de ingang was gereden. De bestuurder werd later aanhouden in een woning in Harderwijk. De politie gaat uit van een gerichte actie. 

Op het gemeentehuis werken tussen de 150 en 200 mensen. Op sociale media zijn foto’s te zien van de rode Peugeot 206 die tegen de glazen pui staat. De aanrijding heeft weinig schade veroorzaakt.

De politie Gelderland zette een helikopter in bij de zoektocht naar de bestuurder. Die kon even later zonder problemen worden aangehouden in een woning in Harderwijk. Over zijn identiteit en motieven heeft de politie nog niets bekendgemaakt, maar de politie gaat wel uit van een gerichte actie.

Bij het incident zijn geen gewonden gevallen en er is geen gevaar voor de omgeving, meldt de politie. Wel werd het publiek op afstand gehouden. ,,De auto kwam hard aangereden en knalde op de pui van het stadhuis’’, vertelt een ooggetuige. ,,De bestuurder gooide de autosleutel weg en maakte zich toen uit de voeten.’’

Wethouder Jeroen de Jong van Harderwijk heeft gereageerd bij De Stentor: ,,Wat er precies is gebeurd, weet ik niet. Het heeft er echter alle schijn van dat het een bewuste actie is. Het is een nogal onlogische plek om van de weg te raken.”

Volledig scherm
De rode Peugeot bij de ingang van het stadhuis van Harderwijk. © Teake Dijkstra
Volledig scherm
Auto tegen ingang, stadhuis Harderwijk ontruimd. © Hemmy van Reenen
Volledig scherm
Het stadhuis is geëvacueerd. © De Stentor
Volledig scherm
Politie bij het stadhuis van Harderwijk. © Hemmy van Reenen
  1. Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    De Universiteit van Amsterdam had nooit excuses moeten aanbieden voor het uitnodigen van Nelson Maatman, de pedo-activist die ernstig bedreigd wordt na zijn optreden in het NPO-programma Danny op straat. Dat vindt student Rogier van de Veen. Hij zat in het college dat Maatman vorige week toesprak. ,,Als de universiteit gaat dansen naar de pijpen van de populaire mening, verliest zij haar kritische karakter.’’