Auto verdwijnt half in zinkgat Apeldoorn

videoOpmerkelijk gezicht: een auto die nog maar half uit het wegdek steekt. Een bestuurder in Apeldoorn kreeg vanochtend vroeg de schrik van zijn leven toen die met zijn wagen in een zinkgat reed. 

Dat gat is - kan bijna niet missen - ontstaan door een waterleidingbreuk. Het vrij stromende water spoelde zand weg onder de klinkers aan de Spinnersdonk in de Apeldoornse wijk De Maten. Een deel van de straat stond al blank, de bestuurder zag het gat niet of te laat. De automobilist kwam met de schrik vrij, maar moest wel uit de auto zien te klauteren via de achterportieren. 

Een berger heeft de auto uit het gat getrokken. 

Volledig scherm
Gat in de weg in de Spinnersdonk in Apeldoorn: de bestuurder wist zich via de achterportieren te redden. © Pim Velthuizen
  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.