Volledig scherm
De weggelopen peuter kijkt televisie met de politie. © Politie Leiden

Avontuurlijke peuter (3) loopt weg en gaat op blote voetjes naar de speeltuin

Een 3-jarig jongetje uit Leiden vertrok vanochtend van huis terwijl zijn ouders nog sliepen. De politie kreeg om 07.00 uur een melding en trof hem op straat aan in zijn pyjama. Ze namen hem mee naar het bureau, waar zijn geschrokken ouders hem later ophaalden. 

De peuter, in pyjama en op blote voeten, liep met zijn Cars-kussen onder zijn arm over straat. Omdat hij helemaal alleen was, namen de agenten hem mee naar het bureau. De politie schrijft op Facebook dat de jongen ‘daar een knuffelbeer heeft gekregen, de vissen van de wijkagenten heeft bekeken, met ballonnen heeft geknutseld, Buurman en Buurman heeft gekeken en een broodje hagelslag met de hoofdagent heeft gegeten.’

De ouders meldden zich later. Die waren erg geschrokken. De peuter was op weg naar de speeltuin. 

  1. 26 verstekelingen levend uit koelcontainer gehaald op vrachtschip Vlaardingen
    UPDATE & VIDEO

    26 versteke­lin­gen levend uit koelcontai­ner gehaald op vracht­schip Vlaardin­gen

    Aan boord van vrachtferry Britannia Seaways die vanuit Vlaardingen op weg was naar Engeland zijn vanavond 26 verstekelingen aangetroffen in een koelcontainer. Eén van de vluchtelingen aan boord is een kind. Het schip is eigendom van de Deense rederij DFDS en keerde na de vondst direct terug naar Vlaardingen. Alle mensen zijn levend van boord gehaald, aldus de politie. Hun herkomst is nog onbekend.