Boeren hangen de vlaggen weer goed langs de A1 na de verkiezingszege van BBB. Inzet: Diederik Samsom.
Volledig scherm
Boeren hangen de vlaggen weer goed langs de A1 na de verkiezingszege van BBB. Inzet: Diederik Samsom. © EU/ANP

BBB en VVD hekelen ‘bemoeienis’ van Diederik Samsom, die Nederland adviseerde boeren verplicht uit te kopen

Nederland is door Diederik Samsom, die werkt voor de Europese Commissie, geadviseerd om een deel van de boeren te verplichten zich te laten uitkopen vanwege de stikstofcrisis. Diverse parlementariërs willen opheldering over de ‘bemoeienis’ van de voormalige PvdA-leider. Eurocommissaris Frans Timmermans wil daarop ‘graag’ in gesprek met BBB-leider Caroline van der Plas.

50 reacties

 • Cor Vijd

  1 week geleden
  Samsom ? Links lullen, rechts vullen…
 • Peter Van Hooff

  2 maanden geleden
  Beste @ NWJ Smit, laten we wel even bij de feiten blijven. De Natura2000 gebieden zijn in 2003 aangemeld door de regering Balkenende1, bestaande uit CDA, VVD en LPF (!!). Daar had Samsom echt niks mee te maken. Daarnaast zijn het gebieden die geselecteerd zijn voor het behoud van biodiversiteit in Europa (dus niet met ‘een paar boompjes’). Om te voorkomen dat die biodiversiteit achteruit holt is het echt nodig dat de stikstofuitstoot met minstens de helft daalt.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Wat doet die Samsom in Brussel? Moeten we ook nog betalen voor deze gast!
 • Ed Schol

  2 maanden geleden
  Samsom en Timmermans hebben hier nooit hun idealen kunnen slijten. Vanuit Brussel kunnen ze die wel door onze strot duwen om zo alsnog hun zin te krijgen. Ze grijpen elke kans aan en duwen ons zo in de armoede. En zelf in de tussentijd hun eigen zakken vullen. Ze lachen zich helemaal rot.
 • Nico van Dam

  2 maanden geleden
  Hypocriete VVD. De eigen JOVD moet niets hebben van de terugtrekkende bewegingen van het laffe cohort Haagse Stolpbewoners; De huisgenoten van Rutte de pluche-aanbidder tot de dood.