Nova Adelerhof zet zich in tegen straatintimidatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Nova Adelerhof zet zich in tegen straatintimidatie. © Jan de Groen

Betasten, nafluiten en achtervolgen: Nova (16) wordt dagelijks lastiggevallen door mannen

Nafluiten, roepen, achtervolgen en zelfs betasten: voor Nova Adelerhof (16) uit Rotterdam-Overschie is straatintimidatie al jaren dagelijkse kost. En voor de meiden om haar heen is het volgens de tiener niet anders. ,,Bij aanraken trek ik de grens, daar word ik zo ontzettend boos van.” 

24 reacties

 • H.E.M. Arts

  7 maanden geleden
  Door wie zijn deze intimiderende en grensoverschrijdende personen toch opgevoed? Nee heb je, ja kun je krijgen, heb ik van mijn vader geleerd, indien ik iets wil. Moet je wel vragen natuurlijk.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Elders op deze site, buitenland: 'Passagiers filmen verkrachting in metro VS en grijpen niet in, politie woest: ‘Dit is walgelijk’ Dan kun je zeggen: jááá, dat is het buitenland! Maar dergelijke incidenten zijn ook hier gebeurd. Vrouwen worden lastig gevallen en niemand grijpt in. Men filmt liever dan de politie te bellen. Het gaat kortom niet alleen om het gedrag van enkelingen, het zelfcorrigerend vermogen van de samenleving is ook ver te zoeken. Vrouwen zijn nog steeds vogelvrij verklaard.
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Ik kom niet vaak in een winkel centra o.i.d maar wat me daar wel vaak opvalt is....dat als er daar jonge meiden worden nagefloten of na geroepen , dit vrijwel altijd gebeurd door jongeren van een bepaalde bevolking groep , meestal gekleed in hoody,s , petjes ... bontkraagjes ...en die er ook niet vies van zijn dat als iemand er wat van zegt , deze ook even met z,n allen in elkaar te rammen , ik weet ...je mag hier vaak niets van zeggen , discriminatie...maar het is wel de harde waarheid...!
 • Hans de Graaf

  1 jaar geleden
  Gewoon niet doen en de dames met rust laten. Wil je iemand een compliment maken? Prima, maar dan niet zo luid, dat iedereen het kan horen. Zijn daar regels voor nodig? OK - maar dan ook handhaven.
 • Lidee Moril

  1 jaar geleden
  @ johan barn. Niks waarheid in het midden. Klinkt nog steeds als goedpraterij. Ik hoop voor jou dat jij geen zus, dochter of vriendin hebt. Die zouden jou spontaan laten vallen voor dit soort uitspraken. Kijk eerst maar naar jezelf voor je naar anderen wijst.