Oud-marinier Ronald van Leeuwen heeft 35 jaar na dato een boek geschreven over zijn gevangenschap en ontsnapping in Venezuela.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-marinier Ronald van Leeuwen heeft 35 jaar na dato een boek geschreven over zijn gevangenschap en ontsnapping in Venezuela. © Frank Jansen

Bezoek aan vriendin in Venezuela eindigde in de cel: hoe Ronald dankzij militaire ervaring wist te overleven

Door een stomme fout liep een vakantie in Venezuela voor Ronald van Leeuwen uit in een nachtmerrie. Hij belandde in de gevangenis op verdenking van spionage en drugssmokkel. Zijn militaire vaardigheden, opgedaan tijdens de zware opleiding bij het Korps Mariniers, redde zijn leven. Hij schreef er een spannend en onthullend boek over.

  1. Nederland zet zich schrap voor mogelijke boerenprotesten, Schiphol en KLM: Kom met de trein

    Nederland zet zich schrap voor mogelijke boerenpro­tes­ten, Schiphol en KLM: Kom met de trein

    Luchthaven Schiphol en luchtvaartmaatschappij KLM raden reizigers die morgen een vlucht moeten pakken aan om indien mogelijk met de trein te komen. Zij doen dit met het oog op mogelijke boerenprotesten tegen de stikstofplannen van het kabinet. Boerenorganisaties hebben aangekondigd maandag het land plat te willen leggen, waarbij onder andere over acties bij Schiphol wordt gesproken. Verkeerschaos ligt op de loer.