Bibberende studenten door hoge energiekosten: ‘Huisbazen zetten verwarming ineens lager’

met videoStudenten zitten massaal in de kou door de opgelopen energietarieven, leert een rondvraag van deze krant. Huisbazen zetten de verwarming extreem laag of er ontstaan ruzies binnen studentenhuizen over wat een acceptabele leeftemperatuur is.

5 reacties

 • Hendricus de Haan

  2 maanden geleden
  Toch weer jammer dat de "huisbaas" wordt gezien als de boeman. Want hij zal wel de gaskraan dichtdraaien voor de winst. Helaas is de situatie in de meeste gevallen anders (wellicht even onderzoeken volgend artikel). De huurder betaald een voorschot in zijn huurprijs. Aan het einde van een periode wordt er verrekend. Ter bescherming van de studenten dus soms de temperatuur naar beneden. En wat betreft dubbel glas? Helaas is investeren niet meer mogelijk dankzij Hugo de Jonge / Box3 aanpassingen).
 • Nico van Dam

  2 maanden geleden
  In 1980 ging ik in Nijmegen studeren. Ik had een onverwarmde kamer bij een hospita. Die had gewoon glas, lekkende kozijnen en geen spouwmuurisolatie. Van thuis had ik een elektrische oliegevulde radiator (2000 watt) meegekregen. Die zette ik in de ijskoude winter (ijsbloemen op de ramen) onder mijn bureau. Onder het bureaublad had ik een leeslamp geschroefd. Ik hing de beddesprei over het bureau, en zo had ik mijn eigen studeertentje in de kamer. Ik kwam toen net uit het leger!
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Hahaha, @Jaap de Graaf, jouw reactie zegt echt alles. Ik neem aan dat je weinig jonge mensen om je heen hebt? Kennelijk hebben alleen linkse mensen dat ;-)
 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  Jeez Ceciel, jouw liefde voor links maakt echt blind he. Bejaarden in de kou zetten vind ik inderdaad veel erger dan een stel studenten die om werkelijk alles zitten te huilen tegenwoordig. Bejaarden zoudsen er niet eens over zeuren. Nu is de kou ook weer mentaal belastend, wat een watjes. Studenten stemmen toch veelal op links, dan moeten ze nu niet zeuren, dit is nml wat links wilt. Minder luxe zoals verwarming en meer Vollenbroek. Nou, alsjeblieft, veel plezier ermee.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  En dat leedvermaak over dat studenten verwende jongeren zijn en dat het vroeger pas arctisch koud was: laat dat a.u.b. achterwege. Ze zouden de kachel in het bejaardenhuis maar eens lager zetten. De wereld zou te klein zijn.