Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

‘Bij de ChristenUnie hebben ze door dat dom populistisch geraaskal bij sommige mensen goed scoort’

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Gert-Jan Segers (ChristenUnie) heeft een boek geschreven, op weg naar de nieuwe verkiezingen. Waarom ook niet? Hij probeert hierin zijn partij een beter profiel te geven, in elk geval moet het een stuk helderder worden waar hij en zijn kornuiten voor staan.

In een specifieke passage worden jongens en meisjes met mijn achtergrond rechtstreeks aangesproken – en dan doel ik niet op Deventenaren.

Hij vindt dat Turkse-Nederlanders een keuze moeten maken: de meesten hebben een dubbel paspoort, maar dat zou iets over hun loyaliteit zeggen, daarom wil hij ze verplichten om afstand te nemen van één nationaliteit.

Bij de ChristenUnie hebben ze inmiddels door dat dom populistisch geraaskal bij sommige mensen goed scoort. Vandaar deze proefballon, in de hoop op steun uit conservatieve hoek, van burgers die nog een bijbel in de boekenkast hebben staan.

  1. Knallende ‘crematie’ van traditie
    PREMIUM

    Knallende ‘crematie’ van traditie

    Het verkeer op de Westduinweg kan aan het begin van de zondagmiddag niet meer voor- of achteruit. Mannen, jongens, en zelfs een kind, springen uit de auto, halen spandoeken te voorschijn. De capuchons van hun zwarte hoodie ver over hun hoofd getrokken. Sommigen van hen zijn nog extra beschermd tegen herkenning door een doek voor hun gezicht. Ze schreeuwen, trekken vast een blikje bier open. Her en der klinken harde vuurwerkknallen. Af en toe leegt iemand zijn blaas in een brandgang.