Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Bij de VVD zijn ze doodsbang om hun overwicht kwijt te raken

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Quote

Ieder weldenkend mens zou op dit moment niet voor een nexit moeten pleiten

Er zijn talrijke zaken aan te wijzen die de hegemonie van premier Mark Rutte kunnen verklaren. Een daarvan is zijn ideologische lenigheid: hij regeerde met gedoogsteun van de PVV, ging een verstandshuwelijk aan met de PvdA en leidt nu een centrumrechts kabinet, met daarin twee christelijke partners. 

Maar waar onze premier vooral in uitblinkt, is zijn debattechniek en het vermogen om zich, plat gezegd, overal uit te lullen. Dat is het voordeel van iemand die snel kan denken en goed weet te formuleren.

Dat hij eergisteren, tijdens een speech in Barendrecht, verkondigde dat hij nota bene bovengenoemde vaardigheden wil inzetten om Thierry Baudet te bestrijden, in de vorm van het één-op-één-debat, moet voor zijn partijgenoten een veeg teken zijn.

Het riekt naar een laatste en ietwat wanhopige oprisping om de opmars van Forum voor Democratie te elimineren.

  1. 85 jaar Libelle is een ode aan de vriendin: ‘We zijn allemaal lekker gek’
    PREMIUM

    85 jaar Libelle is een ode aan de vriendin: ‘We zijn allemaal lekker gek’

    Het Almeerderstrand krioelt deze dagen van de vrouwen - en vliegen - tijdens de Libelle Zomerweek, dit jaar extra feestelijk omdat het blad 85 jaar bestaat. Duizenden moeders, dochters en vriendinnen geven gemiddeld tachtig tot negentig euro per dag uit aan allerhande snuisterijen zoals ontharingsrollers, slippers met glitters en massagekussens. Onder meer Luv’, Glennis Grace en Jody Bernal zorgen voor het muzikale vermaak. Vanwege het thema ‘Een feest voor vriendinnen’ vroegen we drie vriendinnenclubjes naar hun vriendschap.