Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Bij de VVD zijn ze doodsbang om hun overwicht kwijt te raken

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Quote

Ieder weldenkend mens zou op dit moment niet voor een nexit moeten pleiten

Er zijn talrijke zaken aan te wijzen die de hegemonie van premier Mark Rutte kunnen verklaren. Een daarvan is zijn ideologische lenigheid: hij regeerde met gedoogsteun van de PVV, ging een verstandshuwelijk aan met de PvdA en leidt nu een centrumrechts kabinet, met daarin twee christelijke partners. 

Maar waar onze premier vooral in uitblinkt, is zijn debattechniek en het vermogen om zich, plat gezegd, overal uit te lullen. Dat is het voordeel van iemand die snel kan denken en goed weet te formuleren.

Dat hij eergisteren, tijdens een speech in Barendrecht, verkondigde dat hij nota bene bovengenoemde vaardigheden wil inzetten om Thierry Baudet te bestrijden, in de vorm van het één-op-één-debat, moet voor zijn partijgenoten een veeg teken zijn.

Het riekt naar een laatste en ietwat wanhopige oprisping om de opmars van Forum voor Democratie te elimineren.

  1. Vader van afgezonderd gezin Ruinerwold aangehouden
    video

    Vader van afgezon­derd gezin Ruinerwold aangehou­den

    De politie heeft vandaag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar het afgezonderde gezin uit Drenthe. Het gaat om de 67-jarige Gerrit-Jan van D. die in de woning werd aangetroffen. De politie heeft aanwijzingen dat de kinderen niet uit vrije wil in de woning verbleven. De vader zou een herseninfarct hebben gehad, maar is volgens de politie wel aanspreekbaar. Over zijn medische situatie doet de politie geen verdere uitspraken.