De mariniers laten zien wat ze in huis hebben.
Volledig scherm
De mariniers laten zien wat ze in huis hebben. © Korps Mariniers

Blote mariniers geven extra dimensie aan Tetris-challenge

De Tetris-challenge is mateloos populair onder hulpdiensten wereldwijd. Ambulancepersoneel, politiekorpsen, bestuurders van gevechtsvliegtuigen en brandweerlieden: het lijkt wel of iedereen wil laten zien wat hij in huis heeft. Het Korps Mariniers doet ook mee en laat zien de uitdaging zéér serieus te nemen.

De challenge, die deze zomer begon bij politieagenten in de Zwitserse stad Zürich, is inmiddels wereldwijd een fenomeen onder werknemers in zeer uiteenlopende functies. Al zijn het vooral hulpdiensten die met de actie willen laten zien wat zij allemaal bij zich hebben tijdens dagelijkse werkzaamheden, keurig uitgestald in de vorm van een Tetris-spel. 

De leukste Nederlands voorbeelden zetten we hier eerder al eens op een rijtje

Al die plaatjes van uitgestalde werkkleding, hulpstukken, attributen, wapens, medicijnen en ander gereedschap gaan op den duur een beetje vervelen. Het Nederlandse Korps Mariniers is daarom op zoek gegaan naar iets dat de aandacht zou trekken. En als er één ding is wat altijd succesvol is op het internet, dan zijn het naakte mensen. 

De blote mariniers zijn overigens niet herkenbaar door een bivakmuts en ze laten ook nog een klein detail aan de verbeelding over. 

  1. LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, theaters openen 1 juni met voorstellingen voor klein publiek

    LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, theaters openen 1 juni met voorstel­lin­gen voor klein publiek

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. In Europa hebben vliegmaatschappijen voor 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.