Volledig scherm
Boeren vanochtend op de A28 op weg naar het RIVM in De Bilt. © ANP

Boeren houden steun bevolking

De protesterende boeren houden de steun van de bevolking. Dat blijkt uit een poll op deze site. Twee derde van de mensen staat (nog) achter de boerenprotesten. 

Maar de sympathie brokkelt wel af. 18 procent zegt dat ze eerst wél sympatie hadden voor de boerenacties, maar nu niet meer. De poll is inmiddels door meer dan 30.000 mensen ingevuld.

De nieuwe acties van de boeren zijn grimmiger dan de eerste massale bijeenkomst op het Malieveld in Den Haag. Toen kregen de boeren opgestoken duimen van de automobilisten die door de actie in de langste ochtendfile ooit stonden. 

Levensgevaarlijke capriolen

Gisteren werden voor het eerst ook boeren aangehouden voor levensgevaarlijke capriolen bij protesten in Groningen. Hierbij vlogen zelfs dranghekken richting fietsers en voetgangers die voorbijkwamen. Volgens LTO Nederland was Groningen een incident.

In onze serie Voxpop gingen we de straat op om te vragen wat Nederlanders van het boerenprotest vinden. Bekijk hieronder de video.

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.