Boosheid over ‘bedreigende’ actie boeren bij huis minister Van der Wal: ‘Onacceptabel’

met videoBoze boeren hebben gisteravond geprotesteerd tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Tientallen trokken met trekkers naar de woning van de minister van Natuur en Stikstof Christianne van der Wal in Hierden, bij Harderwijk. Kamerleden vinden het protest onaanvaardbaar.

39 reacties

 • Elbert Jansen

  9 maanden geleden
  Over uitstoot gesproken. We hebben als burgers toch schijt aan het milieu. Kijk alleen al eens op de wegen. Overal hangen de borden met 100 tussen 6-19 uur. Er zijn bestuurders van motorvoertuigen die gewoon met dik 140 je voorbij vliegen. Ik rij keurig netjes 100 hooguit 110. Ze zitten boven op je bumper. Dit weekend weer 5 motorrijders dood. Gaat erg lekker allemaal. Iedereen denkt alleen ZICHZELF als puntje bij paaltje komt. Zo is het met de boeren precies eender. Ik ik ik! Wat een wereld!
 • Peter Cuijpers

  9 maanden geleden
  De meeste mensen zijn alweer vergeten dat actievoerders bij een varkenshouder in de stal waren, en deze bezetten. Op het erf van deze boer waar ook kinderen wonen!!! De boeren deden niets verkeerd en waren niet intimiderend zoals sommigen dat zeggen, al zou ik persoonlijk dit zo ook niet hebben gedaan. Ik begrijp het wel, eerst moet je zoveel mogelijk produceren van de overheid en nu veel boeren hoge schulden hebben bij de banken worden ze bedankt.
 • Geert kolks

  9 maanden geleden
  Als je je zo halsstarrig als minister gedraagt kun je een tegenreactie verwachten
 • Marie-Louise Walter

  10 maanden geleden
  Mijn voorstel: maak vliegreizen 10 keer zo duur net als dat sigaretten meteen met €20 per pakje omhoog moet. Vooral 50% minder vliegen helpt tegen geluidsoverlast, drukt de CO2 voetprint en versleept ziektes wat minder snel. Minder roken maakt de premie ziektekosten misschien weer meer behapbaar. En, oh ja, hoeveel “politieke” partijen zijn er? Geen eenpersoons meer accepteren en terugbrengen naar VIJF partijen zodat er ooit een regering met daadkracht komt
 • M.C. Fels

  10 maanden geleden
  Iedereen die dit beleid van de overheid slecht vindt moet bij zichzelf te rade gaan: was dan biologisch gaan eten en gestopt met vlees eten. Dan was dit niet nodig geweest. Wat ik dom vind van de minister is dat ze de oplossing éénzijdig van de boeren verwacht. Dat wekt weerstand. Je moet alle mensen een offer vragen. Minder luchtvaart, verbiedt de kleine luchtvaart, max snelheid verder naar beneden, transport duurder etc.