Brabantse (19) overlijdt aan zware verwondingen na ongeluk door rukwind

De 19-jarige vrouw uit Neerkant die zondagochtend bij een ongeluk op de Meijelseweg in het Noord-Brabantse Heusden zwaargewond raakte is overleden. Dat heeft de politie zondagavond bevestigd. 

Het ongeluk gebeurde rond 09.15 uur, vermoedelijk door een rukwind. De bestuurster botste met de zijkant van haar auto tegen een boom aan. Buurtbewoners hoorden en zagen dat gebeuren en schakelden direct de hulpdiensten in. Er kwam onder meer een traumahelikopter ter plaatse.

Het slachtoffer werd ter plekke gereanimeerd en is daarna met spoed naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Daar is ze zondagavond overleden aan haar verwondingen. 

De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Mogelijk verloor de automobiliste de macht over het stuur door een harde windvlaag.

De bestuurster was de enige inzittende in de auto.

Vrouw zwaargewond bij ongeval op de Meijelseweg.
Volledig scherm
Vrouw zwaargewond bij ongeval op de Meijelseweg. © Fotopersburo Bert Jansen/Pim Verkoelen
Vrouw zwaargewond bij ongeval op de Meijelseweg.
Volledig scherm
Vrouw zwaargewond bij ongeval op de Meijelseweg. © Fotopersburo Bert Jansen/Pim Verkoelen
  1. Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Kasteelpark Born in Limburg is een reddingsoperatie begonnen. Zonder acute financiële steun stevent het dierenpark, dat al sinds maart noodgedwongen gesloten is als gevolg van de coronacrisis, rechtstreeks af op een faillissement. Meest opvallende actie is de uitgifte van ‘adoptie-aandelen’ waarmee mensen een of meer dieren in het park - van kwartels tot kamelen - een jaar lang kunnen adopteren.
  2. ‘Snelle pc zonder coronavirus’: Marktplaats grijpt in bij ‘smakeloze’ advertenties

    ‘Snelle pc zonder coronavi­rus’: Markt­plaats grijpt in bij ‘smakeloze’ adverten­ties

    Marktplaats heeft de handen vol aan particuliere verkopers en bedrijven die de naam van het coronavirus misbruiken om meer aandacht te krijgen voor hun advertenties. Op de koop-en verkoopsite wemelt het van de advertenties waarin volgens Marktplaats op een ‘smakeloze manier’ een link wordt gelegd met het coronavirus. ,,Wij gaan hier met onze experts kritisch naar kijken”, meldt een woordvoerder aan deze nieuwssite.