Archieffoto van de intensive care in Tilburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van de intensive care in Tilburg. © Koen Verheijden

Brabantse broers (29 en 31) in coma op ic met corona: ’Dit is een nachtmerrie’

Waar het coronavirus zelden jonge mensen hard treft, is het in het Brabantse Beek en Donk binnen één gezin twee keer raak. De kerngezonde broers Bram en Guus belandden deze week allebei op de intensive care en worden nu in coma gehouden. ”Dat beeld van hem op zijn buik, is zo heftig.”

Het kwam deze week bij Eva Jinek ineens voorbij, als een waarschuwing van een arts dat het coronavirus echt niet alleen de oudere en kwetsbare mensen treft. Op de intensive care in Helmond lag namelijk ook een jongeman van 31 jaar, klonk het aan tafel bij de RTL 4-talkshow. „Dan gaat het op landelijke televisie ineens over jouw vent. Het is bizar hoe je deel uitmaakt van iets waar heel het land over praat”, zegt Cathelijne.

  1. LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.