Volledig scherm
Still uit de verontrustende video. De jongen komt los van de baan. © Loopings/Facebook

Brabantse speeltuin sluit glijbaan na verontrustende video, jongen komt los van de baan

BillyBird Park Hemelrijk in Volkel heeft een grote glijbaan tijdelijk buiten gebruik gesteld na het opduiken van een verontrustende video. Daarop laat een jongen zien hoe hij zo snel mogelijk naar beneden glijdt, waarbij hij los komt van de baan. 

,,Veiligheid gaat bij ons boven alles", aldus medewerkster Chantal van de Wiel. ,,We hebben de glijbaan gesloten en het filmpje naar de leverancier gestuurd, we willen dit vanzelfsprekend heel goed uitgezocht hebben. Wij zijn hier ook erg van geschrokken.” Hemelrijk kreeg het filmpje via Facebook binnen. Pretparksite Loopings plaatste de video. 

De reusachtige glijbaan, gemonteerd op een heuvel, is ongeveer twintig meter lang en hoort bij het nieuwe speelgebied Oervallei. De mega-glijbaan is in april geopend. ,,Er zijn al veel mensen vanaf gegaan, zonder problemen.”

  1. LIVE | Driekwart van de verpleegkundigen legt vandaag het werk neer, zorg in Nederland ligt plat

    LIVE | Driekwart van de verpleeg­kun­di­gen legt vandaag het werk neer, zorg in Nederland ligt plat

    Naar schatting driekwart van de zorgmedewerkers legt vandaag in 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra het werk neer. Hierdoor liggen de zorg bijna volledig plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen blijven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg gaat door. In de diverse ziekenhuizen zijn protestbijeenkomsten en ludieke acties, zoals marsen rond de hospitalen. Verder is een centrale bijeenkomst in Utrecht gepland. Hoe vergaat het de verpleegkundigen vandaag? Je volgt het in dit liveblog.