Volledig scherm
Bram Moszkowicz. © ANP Kippa

Bram Moszkowicz wil terugkeren als advocaat, verzoek ingediend

Bram Moszkowicz wil weer aan de slag als advocaat. De in 2012 uit het ambt gezette ex-strafpleiter heeft bij de Orde van Advocaten Midden-Nederland een verzoek daartoe ingediend. 

Moszkowicz wordt geadviseerd door advocaat en oud-deken van de Orde van Advocaten in Den Haag Ernst van Win. Hij bevestigt het verzoek van Moszkowicz, maar kan en wil er inhoudelijk nog niet op ingaan omdat het verzoek nog niet in behandeling is genomen. ,,We zijn er nu verder op aan het studeren.” Ook Moszkowicz wil om die reden nog niet reageren.

Moszkowicz werd in 2012 geschorst omdat hij contante betalingen niet zou hebben gemeld aan de Orde van Advocaten, dat zijn bedrijfsvoering niet duidelijk was en dat hij diverse jaarrekeningen niet zou hebben overgelegd. Ook een aantal cliënten had zich over de raadsman beklaagd. In 2013 viel het doek ‘definitief’ toen het Hof van Discipline in hoger beroep zijn schorsing handhaafde. Daarna trad Moszkowicz een tijdlang op als deskundige bij RTL Boulevard en probeerde hij het even in de politiek, als lijsttrekker van VNL.

Juridisch adviseur

Sinds een aantal jaar werkt Moszkowicz op het kantoor van Nienke Hoogervorst als juridisch adviseur. Haar kantoor is gevestigd in Hilversum, de reden waarom Moszkowicz zijn verzoek bij de Orde in de regio Midden-Nederland heeft ingediend. Mocht het verzoek worden gehonoreerd, wordt hij opnieuw beëdigd en mag hij overal weer aan de slag als strafadvocaat.

Dat de 59-jarige Moszkowicz het nu probeert, is geen heel grote verrassing. Twee jaar geleden sprak hij al uit ‘graag een tweede kans te willen'. Maar toen durfde hij het nog niet aan een verzoek in te dienen.