Brandweerlieden proberen een brand te blussen die is uitgebroken in een Noord-Brabants natuurgebied.
Volledig scherm
PREMIUM
Brandweerlieden proberen een brand te blussen die is uitgebroken in een Noord-Brabants natuurgebied. © ANP

Brandweer roept op om bermen met spoed te maaien, maar dat is nog niet genoeg

Nederland moet snel actie ondernemen om te voorkomen dat branden in bossen, op de heide en in de duinen onbeheersbaar worden. Dat stellen experts nu met het hete, droge weer de kans op natuurbranden fors toeneemt. 

3 reacties

 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  Heel vroeger zagen plantsoenen er verzorgt en gemaaid uit. Tegenwoordig is het een lelijke aanblik en wildernis om te zien. Erger me er kapot aan waarom dit niet beter onderhouden kan worden. Het staat vaak zo hoog dat de verkeersveiligheid in het geding komt. Ze geven het geld liever aan de vluchtelingen.
 • E. Busch

  2 maanden geleden
  @Japie Lamers Vraagje: zijn er ook rechtse groenen?
 • Japie lamers

  2 maanden geleden
  De bermen mochten toch niet meer gemaaid worden van de linkse-groenen, de bijtjes en wespjes moesten toch naar de bloemetjes. Dus er is een gevaarlijke situatie gecreëerd. In het vervolg maaien die bermen een aantal keren per jaar.
 1. Rechtbank gaat over eis van OM heen: 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodsteken Shella
  PREMIUM

  Rechtbank gaat over eis van OM heen: 18 jaar cel en tbs met dwangver­ple­ging voor doodsteken Shella

  Rotterdammer Garland van der K. handelde niet in een opwelling toen hij zijn ex-partner Shella met tientallen messteken om het leven bracht. Hij wist waar hij mee bezig was en ging er zelfs mee door, nadat het zoontje van de vrouw had geprobeerd hem van zijn moeder af te trekken. En dat is moord, oordeelt de rechtbank. Die komt daarom met een zwaardere straf dan was geëist. Geen 12, maar 18 jaar gevangenis. Met tbs en dwangverpleging.