Het Slotpark in Oosterhout.
Volledig scherm
Het Slotpark in Oosterhout. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Buitenspeeltuinen verwachten grote problemen door stijgende energieprijzen

De organisaties achter beheerde buitenspeeltuinen luiden de noodklok. Ruim acht op de tien (83 procent) komen in 2023 door de stijgende energieprijzen in financiële problemen, blijkt uit een enquête van branchevereniging LOS. Zo’n 9 procent van de organisaties verwacht zelfs de deuren te moeten sluiten.

4 reacties

 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Japie, speeltuinen zijn instellingen voor het algemeen nut. Het zijn veilige plaatsen waar kinderen kunnen spelen en bewegen, en met elkaar leren omgaan in een beschermde omgeving. Speeltuinen zijn ontmoetingsplaatsen voor kinderen, ouders, vrijwilligers en andere buurtbewoners. Speeltuinen zorgen voor sociale cohesie. Je kunt niet in een neoliberale gedachtenkronkel alles in geldelijke waarde uitdrukken.
 • Japie Lamers

  2 maanden geleden
  @Ceciel Buijser, bejaardenhuizen en scholen zijn overheidsinstanties en speeltuintjes niet.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Nou @Japie Lamers, dan kunnen we ook de bejaardenhuizen wel opdoeken, en de scholen. Die kunnen immers ook hun eigen broek niet ophouden.
 • Japie Lamers

  2 maanden geleden
  Bedrijven die financieel niet gezond zijn zullen failliet gaan, zo hoort het ook. Je moet bedrijven nooit met subsidies proberen open te houden, dat word een bodemloze put.