Volledig scherm
Burgemeester Petra van Petra van Wingerden-Boers (links) gisteren tijdens de generale repetitie van de intocht van Sinterklaas in Apeldoorn. © Kevin Hagens

Burgemeester Apeldoorn: ‘Intocht was fantastisch feest’

De landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn was ,,een fantastisch feest." Dat vindt burgemeester Petra van Wingerden-Boers. Ze is blij dat alles goed is verlopen.

Dat de Pegida-groep is opgepakt, is volgens haar ,,eigen schuld”. ,,Ze zijn herhaaldelijk gewaarschuwd dat ze zich aan de regels moesten houden. Maar dat wilden ze niet. Dat het om hun zwarte schmink zou gaan zoals rondgaat, is beslist niet waar. Iedereen mag zich in deze plaats uitdossen zoals hij wil, maar regels zijn regels."

Van Wingerden-Boers snapt dat sommige bezoekers teleurgesteld zijn dat ze geen goede plek langs de route hadden door de drukte. ,,Afsluiten van het Raadhuisplein was nodig voor ieders veiligheid, ook die van degenen die nu niet op hun favoriete plek konden komen.”

Er kwamen tussen de 22.000 en 25.000 mensen op de intocht af.

Wat vond Apeldoorn van de optocht? Bekijk de video:

  1. Arnhemmer (22) verdiende 2 ton met aanbieden 12 miljard inlognamen en wachtwoorden
    Update

    Arnhemmer (22) verdiende 2 ton met aanbieden 12 miljard inlognamen en wachtwoor­den

    Een 22-jarige Nederlander wordt door internationale instanties gezien als een belangrijke spil in de grootschalige handel van privacygevoelige gegevens. De man uit Arnhem wordt verdacht van directe betrokkenheid bij een beruchte zoekmachine die voor 2 dollar per dag toegang gaf tot meer dan twaalf miljard gestolen inlognamen en wachtwoorden. Zijn vermoedelijke compagnon, een man uit Noord-Ierland, is eveneens aangehouden. Samen verdienden ze meer dan 2 ton.