Drugsafval in een natuurgebied in Bergen op Zoom, volgens bezorgde burgemeesters een van de uitwassen van de criminele drugsindustrie.
Volledig scherm
PREMIUM
Drugsafval in een natuurgebied in Bergen op Zoom, volgens bezorgde burgemeesters een van de uitwassen van de criminele drugsindustrie. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Burgemeesters slaan alarm over ‘falende aanpak’ georganiseerde drugsmisdaad

Een groep burgemeesters slaat alarm over de ‘falende aanpak’ van de georganiseerde misdaad in Nederland. In een gezamenlijk manifest pleiten de burgemeesters, onder wie Paul Depla (Breda) en Han van Midden (Roosendaal), onder meer voor het legaliseren van soft drugs en extra geld voor politie en justitie om criminelen beter aan te pakken.

  1. Grootste drugsoperatie ooit in Turkije: ‘Çetin G. zegt dat hij met hulp van Nederlandse agenten vluchtte’
    PREMIUM

    Grootste drugsopera­tie ooit in Turkije: ‘Çetin G. zegt dat hij met hulp van Nederland­se agenten vluchtte’

    De Schiedamse drugsbaron Çetin G. zou in 2016 Nederlandse politieagenten hebben omgekocht die hem hielpen vluchten naar Turkije. Dat vertellen twee Turkse hoofdofficieren van justitie die het onderzoek Operatie Moeras hebben geleid - ‘de grootste drugsoperatie in de geschiedenis van de Turkse Republiek’. Maandag begint in Ankara het enorme strafproces tegen G. en 72 medeverdachten.