Busje dodelijke aanrijding duikt op in Heerlen en blijkt witte Opel

videoHet busje waarmee de dodelijke aanrijding bij het Pinkpop-terrein is veroorzaakt, blijkt een witte Opel Combo te zijn. Het busje is teruggevonden in Heerlen. Het voertuig is afgesleept naar het politiebureau voor nader onderzoek. 

Volledig scherm
Het busje dat is gebruikt bij de dodelijke aanrijding op Pinkpop duikt op in Heerlen. © Videostill

Ooggetuigen spraken in eerste instantie van een Fiat Doblo. De Opel Combo lijkt zeer sterk op dat type Fiat. 

De bestuurder heeft de auto na de aanrijding in de wijk Heerlerheide in Heerlen achtergelaten en heeft zijn reis daarna voortgezet naar Amsterdam. De politie opende een grootschalige klopjacht naar de man. De man is inmiddels aangehouden in Amsterdam, nadat hij zichzelf meldde bij de politie. Het Openbaar Ministerie brengt hem nu over naar Limburg. 

Over het motief van de doodrijder, de 34-jarige Danny S., is nog niks bekend. ,,We willen hem eerst horen om duidelijkheid te krijgen over het motief'', vertelt Gertjan Bos. De bestuurder zit in beperking en mag alleen met zijn advocaat praten. 

Muziekliefhebber en vrijwilliger Gilles Boux de Casson (35) uit Heerlen kwam bij de aanrijding om het leven. Drie anderen liggen nog in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis. 

Tips? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: +31611568540, of mail ons: oproep@ad.nl - ook voor het sturen van foto’s en video’s.

  1. Na de boeren nu de bouwvakkers: 'Acties tegen stikstofbeleid op Malieveld’
    PREMIUM

    Na de boeren nu de bouwvak­kers: 'Acties tegen stikstofbe­leid op Malieveld’

    In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo’n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.