Volledig scherm
Esso-tankstation Willemsbos langs de A28. © Google Streetview

Busje uitgebrand bij tankstation A28: ‘Ze kwamen nog een brandblusser halen...’

Op de A28 in de buurt van Hulshorst is bij een tankstation een busje volledig uitgebrand. De bestuurders probeerden volgens een medewerker van het tankstation de brand nog te blussen, maar waren te laat.

De brandweer kreeg rond 09:00 uur een melding binnen van een brandend voertuig bij het Esso-tankstation Willemsbos langs de A28. Het ging volgens een medewerker van het tankstation om een Opel Vivaro, die volledig verloren ging. Hoe het vuur heeft kunnen ontstaan, is niet bekend. 

De inzittenden van de auto, volgens de medewerker van het tankstation Roemenen, deden nog verwoede pogingen de vlammen te doven. ,,Zij kwamen in het tankstation een brandblusser halen, maar daarna moet je 500 meter terug naar de plek van de brand. Ze waren te laat.” De brandweer kwam er daarna bij om het vuur alsnog te blussen. Andere auto's hadden geen last van het brandende voertuig. 

Opluchting

Bij het tankstation heerst opluchting over het feit dat de bus op de parkeerplaats in brand vloog en niet in de buurt van de benzinepompen. Ook werd voorkomen dat het vuur oversloeg naar de bomen rond de parkeerplaats. ,,Die waren gelukkig nog nat", aldus de medewerker. ,,Het is een bosrijke omgeving. Stel je voor dat er een bosbrand was ontstaan.”

 1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
  PREMIUM
  TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

  Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

  Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”
 2. Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Tarik Bouzyd probeerde op 13 april Robert Hendrix tevergeefs uit een brandend huis te redden. ‘De held van Hilledijk’ is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Ook oud-Feyenoordspeler en trainer Rob Jacobs schuift bij ons aan in de studio. Met hem hebben we het over de crisis bij Feyenoord, het Europese avontuur en de klassieker tegen Ajax. De show wordt gepresenteerd door Anne-Marie Fokkens en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.