Camera legt wolvenaanval vast: acht schapen gegrepen

VideoDe wolf die boeren in de gemeente Heusden teistert door aanvallen op schapen, heeft vrijdagnacht toegeslagen bij een hobbyboer in Vlijmen. De aanval van de wolf werd vastgelegd op een beveiligingscamera.

In totaal werden volgens de boerenorganisatie ZLTO vrijdagnacht drie schapen en vijf lammeren gegrepen door de wolf. Dit gebeurde bij een particulier in Vlijmen, dat volgens de boerenorganisatie alleen via woonwijken bereikbaar is. Volgens de ZLTO is de wolf met deze aanvallen verantwoordelijk voor de dood van 58 schapen in een week tijd

Grote zorgen

Boeren in de omgeving hebben beschermende materialen gekregen van de ZLTO, maar de organisatie maakt zich grote zorgen. ,,Die wolf gaat sowieso op zoek naar eten. Als je zorgt dat de wolf het ene niet kan pakken, gaat hij toch op zoek naar iets anders. Experts zeggen wel dat de wolf geen mensen aanvalt, maar toch gaat hij iedere nacht op zoek. En als hij dan ook nog eens in een woonwijk gesignaleerd wordt, zorgt dat voor veel onrust.”

De Brabantse schapenhouders in de omgeving van Heusden hebben onder andere netten gekregen om hun schapen af te schermen voor de aanvallen van de wolf. ,,Een ding is zeker, dat beest moet gevangen worden en ergens anders uitgezet worden waar hij thuishoort. De wolf is een beschermde diersoort in Europa, maar het kan niet zo zijn dat Brabantse schapenhouders iedere nacht tien schapen kwijtraken door deze jacht.”

De wolvenaanval in Vlijmen. Acht schapen werden gegrepen.
Volledig scherm
De wolvenaanval in Vlijmen. Acht schapen werden gegrepen. © Videostill