CBR en artsen in de clinch over medische keuringen van 75-plussers en zieken

met videoHet CBR eist dat alle 75-plussers en zieken die hun rijbewijs willen verlengen vanaf juli weer in persoon een arts bezoeken. Medische keuringsbedrijven en artsen slaan alarm en vrezen voor oplopende wachttijden.

8 reacties

 • F. Post

  6 dagen geleden
  Zou graag zien dat ALLE 75 jarige bij 5 jarige verlenging een rijtest moeten doen. Dan komt er wat boven water drijven over iemand zijn rijkunsten. Ohja ben zelf ook ruim 70 hoor dus praat ook tegen en voor mezelf.
 • Pim Willemsen

  7 dagen geleden
  Toen mijn kinderen theorie leerden, heb ik ook eens zo’n theorie proef examen gedaan. Nou, ik had hooguit de helft goed...
 • S Schiltmans

  7 dagen geleden
  @ Haalen; gezien het verhaal van Damme zou ik hopen dat het rijbewijs heel snel ingenomen wordt. En wat betreft halen / brengen; ouderdom komt met gebreken en beperkingen, daar kan je maar beter een beetje op voor sorteren. Daarnaast zijn er goede initiatieven als 'Automaatje' waar men gebruik van kan maken.
 • L haalen

  7 dagen geleden
  Het is nogal makkelijk om iemand te vertellen, dat hij of zij niet meer mag autorijden. Ga je dan zelf deze persoon te pas en te onpas overal naar toe brengen. Denk het niet
 • Louis LA Arnold

  7 dagen geleden
  Waarom wordt de verantwoordelijkheid van medische geschiktheid voor autorijden niet bij de bestuurder gelegd, door bij de aanvraag van verlenging van een rijbewijs door de aanvrager een verklaring te laten ondertekenen? Nu verschuilen aanvragers zich vaak achter de arts die zijn mening heeft gegeven.
 1. Politiebondvoorzitter: boerenactie bij huis minister is ‘aanval op rechtsstaat en democratie’

  Politie­bond­voor­zit­ter: boerenac­tie bij huis minister is ‘aanval op rechts­staat en democratie’

  ,,Dit is ontoelaatbaar. Hier worden grenzen overschreden en rechtstreeks onze rechtsstaat en democratie aangevallen.” Dat zegt voorzitter Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond in een reactie op de situatie bij het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) dinsdagavond, die volgens de politie zo dreigend was dat agenten voor hun eigen veiligheid moesten kiezen en daardoor niet direct konden ingrijpen.