Cindy Niks, terwijl ze een oefening aan het doen is.
Volledig scherm
PREMIUM
Cindy Niks, terwijl ze een oefening aan het doen is. © Lenneke Lingmont

Cindy (46) rookte, snoepte en zat hele dagen stil, ze gooide haar leefstijl radicaal om: ‘Ik voel me herboren’

Ze stopte met roken, ging gezonder eten en meer bewegen. Cindy Niks (46) voelt zich nu veel fitter. Het is bedoeling dat honderd plaatsgenoten, met een ongezonde leefstijl, via de huisarts haar goede voorbeeld volgen. Niks kan het iedereen aanraden. „Ik voel me soms herboren.”

 1. Del­tavariant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepelingen niet in gevaar
  VIDEO
  3

  Del­tavariant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepe­lin­gen niet in gevaar

  De zogeheten deltavariant van het coronavirus is ook in Nederland aan een opmars bezig. Het RIVM verwacht dat de variant - die als eerste opdook in India - in de loop van deze zomer de meest voorkomende coronavariant in ons land zal zijn. Maar het is niet de verwachting dat het oprukken van de variant op korte termijn zal leiden tot hogere ziekenhuisopnames. Ook zijn de versoepelingen in juni en juli niet in gevaar, stelt het RIVM. ,,Vaccins bieden bescherming: ook tegen de deltavariant.’’
 2. Dood van Sjaak (72), die pas zijn partner verloor aan corona, schokt dorp: ‘Hij heeft zoveel verdriet gehad’
  beloning uitgeloofd

  Dood van Sjaak (72), die pas zijn partner verloor aan corona, schokt dorp: ‘Hij heeft zoveel verdriet gehad’

  De bejaarde man die vorige week bij een inbraak is gedood in zijn woning in Berkhout, was pas weduwnaar geworden. De 72-jarige Sjaak Groot verloor zijn partner aan het coronavirus, zo maakte de politie vanavond bekend in Opsporing Verzocht. Dorpsgenoten van het slachtoffer, in het dorp ome Sjaak genoemd, zijn verbijsterd door zijn gewelddadige dood. ,,Dat iemand zoiets doet, voor een paar rotpapiertjes. Je wordt toch gek van zulke gasten?”