Volledig scherm
Interieur van het Justitieel Complex Zaanstad. © ANP

Cipier zwaargewond na aanval in gevangenis Zaanstad

Een cipier van het Justitieel Complex Zaanstad (JCZ) is aangevallen door een gedetineerde en daarbij ernstig gewond geraakt. Dat bevestigt een woordvoerster van het ministerie van Justitie en Veiligheid na berichtgeving door de NOS.

De aanval was dinsdag al. ,,De gedetineerde viel de cipier uit het niets aan, zonder enige aanleiding’’, aldus de Justitie-woordvoerster. De gevangenbewaarder viel volgens haar van de trap en belandde in het ziekenhuis. 

Tegen de gedetineerde is aangifte gedaan. De man is in een isoleercel gezet. Van zowel de verdachte als de cipier maakt het ministerie de identiteit niet bekend.

  1. Grote onrust rond rijschool: leerlingen woest, eigenaar duikt onder ‘na kogel in brievenbus’

    Grote onrust rond rijschool: leerlingen woest, eigenaar duikt onder ‘na kogel in brievenbus’

    Een eigenaar van een rijschool in Zoetermeer is vandaag ondergedoken omdat hij en zijn gezin ernstig bedreigd zouden zijn door klanten. Dat gebeurde vlak nadat het faillissement van zijn rijschool werd uitgesproken. Duizenden leerlingen vrezen hun geld kwijt te zijn. ,,We worden bedreigd met de dood en er liggen kogels in de brievenbus”, stelt Verkeersschool Aalbregt in een verklaring. De politie bevestigt dat er vanmiddag een incident is geweest.