Code geel: enkele pittige onweersbuien trekken over het land

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het westen van het land. Er komen enkele pittige onweersbuien voor, mogelijk met hagel en veel neerslag in korte tijd. In de provincie Zuid-Holland zijn zeer lokaal waterhozen waargenomen.

Volledig scherm
© KNMI

De buien breiden zich vanavond en komende nacht over het land uit, maar nemen landinwaarts wat in activiteit af. Zo meldt het KNMI.

Ook morgen trekken er eerst enkele buien over het noorden van het land, ten zuiden van de grote rivieren blijft het een tijdje grotendeels droog. In de loop van de middag passeert er een storing vanuit het zuidwesten, daarbij is overal weer kans op buien. Soms ziet het er morgen vriendelijker uit, maar het waait behoorlijk en het is koel met 17 tot 20 graden.

Voor de tweede helft van de week ziet het plaatje er ook wisselvallig uit. Vooral woensdag is de kans groot op een aantal flinke buien. Het waait ook weer flink en het blijft aan de frisse kant met hooguit 20 graden op de thermometer.

Op donderdag en vrijdag wordt de neerslagkans langzaam wat kleiner en de temperatuur krabbelt mogelijk iets op. De komende tien dagen ligt het kwik veelal onder de gemiddelde waarde voor deze tijd van het jaar. Richting het einde van de maand wordt de kans groter dat de temperatuur hoger uitkomt.

Volledig scherm
Een onweersbui die over Genemuiden trekt. © ANP
  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”