Met temperaturen boven de dertig graden zoeken mensen verkoeling bij de fontein in Maastricht.
Volledig scherm
Met temperaturen boven de dertig graden zoeken mensen verkoeling bij de fontein in Maastricht. © ANP

Code oranje voor hitte in zuiden en zuidoosten beëindigd

Het KNMI heeft code oranje die van kracht was voor het zuiden en zuidoosten vanwege de aanhoudende hitte beëindigd. Volgens het weerinstituut komt de maximumtemperatuur morgen nergens meer boven 35 graden uit.

 1. LIVE | 1898 nieuw vastgestelde besmettingen, ‘RIVM en overheid brachten zorgprofessionals in gevaar’

  LIVE | 1898 nieuw vastgestel­de besmettin­gen, ‘RIVM en overheid brachten zorgprofes­si­o­nals in gevaar’

  De beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden NU’91 overweegt juridische stappen nu het RIVM heeft erkend dat schaarste mede een rol heeft gespeeld bij de richtlijn voor het dragen van mondkapjes in de ouderenzorg. Premier Rutte en minister De Jonge spraken gisteren op hun persconferentie van een ‘comeback van het coronavirus’. ,,Alleen samen kunnen we deze tweede golf breken.’’ Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. De ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.
 2. Verwarde man met bijl teistert bewoners in Deventer woonwijk: ‘Heb hem twee keer naakt in de tuin gehad’
  PREMIUM
  Video

  Verwarde man met bijl teistert bewoners in Deventer woonwijk: ‘Heb hem twee keer naakt in de tuin gehad’

  In een onderbroek rondlopen met een hakbijl, een bloederige foto door de brievenbus, over schuttingen klimmen en zomaar een huis binnengaan. Een verwarde man houdt de Deventer wijk Colmschate in zijn greep. Nadat de man vrijdag is meegenomen door de politie en hulpverlening is de rust enigszins teruggekeerd. ,,Maar voor hoe lang? Daar kunnen we geen touw aan vastknopen.’’