Rechtbanktekening van Huig Plug in de rechtbank van den Haag. Hij wordt verdacht van het bedreigen van Rutte en de Jonge.
Volledig scherm
Rechtbanktekening van Huig Plug in de rechtbank van den Haag. Hij wordt verdacht van het bedreigen van Rutte en de Jonge. © Nicole van den Hout

‘Complotdenker’ mag niet meer binnen 50 meter van Rutte en De Jonge komen

Huig Plug was een klokkenluider uit het gevangeniswezen. Nu is hij een volhardende complotdenker die woensdag voor de rechter moest komen voor het bedreigen van demissionair premier Rutte en minister De Jonge. Hij kreeg 2,5 maand cel en moet, als hij nog een keer binnen 50 meter van de bewindslieden komt, een week naar de gevangenis.

 1. Makers corona-ademtest slepen overheid voor rechter: ‘Ik vecht tegen Goliath’
  PREMIUM
  24,7 miljoen geclaimd

  Makers corona-adem­test slepen overheid voor rechter: ‘Ik vecht tegen Goliath’

  Breathomix klaagt de staat aan voor een bedrag van 24,7 miljoen euro. Het bedrijf, opgericht door de Alphense Rianne de Vries, leverde ademtesten die corona kunnen opsporen. Recent heeft het Outbreak Management Team (OMT), dat de regering adviseert in de coronacrisis, een negatief advies uitgegeven over de ademtest van het Leidse bedrijf. Nu is het contract eenzijdig opgezegd. ,,Het is onterecht dat onze ademtest zo voor de bus is gegooid.” Het zijn de woorden van De Vries.
 2. Verkeerslicht staat al 33 seconden op rood en toch rijdt drukke ondernemer door: gevolgen groot voor motorrijder
  PREMIUM

  Verkeers­licht staat al 33 seconden op rood en toch rijdt drukke ondernemer door: gevolgen groot voor motorrij­der

  „Een totale blackout.” Zo omschrijft een ondernemer uit buurtschap Vinkenbuurt bij Ommen het moment dat hij met zijn bestelbus in Zwolle door rood rijdt en hard in botsing komt met een motorrijder, die zwaargewond raakt. Bij de rechtszaak blijkt dat het verkeerslicht al 33 seconden op rood heeft gestaan toen het ongeluk gebeurde. „Ik had een erg drukke werkdag. Opeens zag ik een motorhelm voor mijn busje”, vertelt H.B. donderdag.