Volledig scherm
Het algemene nummer (0900-8844) is wel bereikbaar, maar een deel van de medewerkers kampt met een computerstoring. © Marco Okhuizen

Computerstoring bij algemeen politienummer: maar 0900-8844 bellen kan wel

UpdateHet algemene telefoonnummer van de politie 0900-8844 is wel bereikbaar. Eerder werd er gemeld dat er sprake was van een landelijke storing, maar nu lijkt het erop dat alleen een deel van het computersysteem plat ligt. 

De politie laat weten dat 0900-8844 gewoon gebeld kan worden. ,,Doorzetten naar 112 is nog wel mogelijk als er sprake is van spoed en mensen kunnen gewoon hun verhaal kwijt'', licht politiewoordvoerster Miriam Slot van de politieregio Rotterdam toe. 

Quote

Mensen kunnen gewoon hun verhaal kwijt

Miriam Slot, Politie Rotterdam

Alleen de afhandeling en administratie van de meldingen is volgens de politiewoordvoerster lastiger, doordat het computersysteem bij een groot aantal van de medewerkers niet werkt. Slot: ,,Mogelijk kan de wachttijd daardoor oplopen, maar mensen hoeven dus bij gewone meldingen geen 112 te bellen. Dat is niet handig.''

Twitter

Er wordt volgens de Roosendaalse politie, die als eerste twitterde over de storing, hard gewerkt aan een oplossing. ,,Zodra de lijn weer in de lucht is, laten we dat weten'', laat de politie weten in de tweet.

Helft

Quote

Het kan zijn dat de wachttij­den oplopen

Medewerker, Algemeen politienummer 0900-8844

Een telefoontje naar het 0900-8844-nummer leerde vanmorgen al dat de storing niet voor iedereen geldt. ,,De helft van de collega's kan er niet meer in, de andere helft wel in. We kunnen nog wel bellen'', liet een medewerker van het algemene nummer weten. ,,Dus het kan zijn dat de wachttijden oplopen.''

Het is zeker niet de eerste storing aan het landelijke nummer. Ook in 2012, 2014, 2015 lag het landelijke nummer eruit. In 2017 was het ook in de regio Rotterdam al eens raak. 

  1. Dochter van in stukken gezaagde Deniz: ‘Nooit meer ‘ik hou van jou’ tegen papa zeggen.
    LIVE TWITTER

    Dochter van in stukken gezaagde Deniz: ‘Nooit meer ‘ik hou van jou’ tegen papa zeggen.

    Mark de G. (41) uit Zwolle staat vandaag onder grote publieke belangstelling voor de rechter. De G. wordt er van verdacht zijn kameraad Deniz Guldogdu (38) te hebben omgebracht. Hij zaagde zijn lichaam volgens het OM een dag na de moord in stukken, stopte het in zakken en verborg het in de kruipruimte van zijn woning. De G. wordt ook verdacht van het stelen van 1500 euro van het slachtoffer en van verboden wapenbezit.