Volledig scherm
PREMIUM
Marco Borsato treedt op in de Kuip. © BSR Agency

Concertgangers Marco Borsato opgelicht: ‘Koop niet meer via Facebook’

Het is niet verstandig concerttickets te kopen via Facebook, de kans op oplichting is groot. Hiervoor waarschuwen diverse instanties. Talloze concertgangers, waaronder die van Marco Borsato, zijn de afgelopen weken voor soms honderden euro's het schip ingegaan door oplichters die zich voordeden voor iemand anders.

De oplichters ‘hacken’ iemands Facebookaccount en kiezen doelbewust hun slachtoffers uit. In de meeste gevallen gaat het om gebruikers die sociaal zeer actief zijn, veel foto's hebben en vaak informatie uitwisselen met vrienden en familie. De oplichters nemen na het inbreken op hun account tijdelijk hun identiteit aan en doen vervolgens ‘tickets’ in hun naam van de hand. Vaak zonder dat iemand het doorheeft. Wanneer de binnendringers het geld binnenkrijgen, blokkeren ze de koper en laten ze vervolgens niets meer van zich horen.

  1. IS wil buitenpost in Europa ‘om te helpen bij aanslagen’

    IS wil buitenpost in Europa ‘om te helpen bij aanslagen’

    Het aantal jihadistische aanslagen mag dan afnemen; de dreiging blijft onverminderd groot, ook nu het Kalifaat is ingestort. Zo wil IS opnieuw een ‘external relations office’ openen in Europa, een buitenpost die terroristen moet helpen bij het plannen en plegen van aanslagen. Daarbij zijn er in Nederland tientallen ‘jihadgezinnen’ waarbij zeker een ouder het extremistische gedachtegoed aanhangt. Hun kinderen vormen een potentieel gevaar.