Volledig scherm
PREMIUM
Marco Borsato treedt op in de Kuip. © BSR Agency

Concertgangers Marco Borsato opgelicht: ‘Koop niet meer via Facebook’

Het is niet verstandig concerttickets te kopen via Facebook, de kans op oplichting is groot. Hiervoor waarschuwen diverse instanties. Talloze concertgangers, waaronder die van Marco Borsato, zijn de afgelopen weken voor soms honderden euro's het schip ingegaan door oplichters die zich voordeden voor iemand anders.

De oplichters ‘hacken’ iemands Facebookaccount en kiezen doelbewust hun slachtoffers uit. In de meeste gevallen gaat het om gebruikers die sociaal zeer actief zijn, veel foto's hebben en vaak informatie uitwisselen met vrienden en familie. De oplichters nemen na het inbreken op hun account tijdelijk hun identiteit aan en doen vervolgens ‘tickets’ in hun naam van de hand. Vaak zonder dat iemand het doorheeft. Wanneer de binnendringers het geld binnenkrijgen, blokkeren ze de koper en laten ze vervolgens niets meer van zich horen.

  1. Vader van afgezonderd gezin Ruinerwold aangehouden
    video

    Vader van afgezon­derd gezin Ruinerwold aangehou­den

    De politie heeft vandaag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar het afgezonderde gezin uit Drenthe. Het gaat om de 67-jarige Gerrit-Jan van D. die in de woning werd aangetroffen. De politie heeft aanwijzingen dat de kinderen niet uit vrije wil in de woning verbleven. De vader zou een herseninfarct hebben gehad, maar is volgens de politie wel aanspreekbaar. Over zijn medische situatie doet de politie geen verdere uitspraken.