De Dappermarkt in Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dappermarkt in Amsterdam. © Marlies Wessels

Corona veroorzaakt scherpe tweedeling: ‘Mensen krijgen schurft aan ongevaccineerden’

Strengere coronamaatregelen voor ongevaccineerden? Wat doet dit met het land? De blik is steeds gericht op de Biblebelt, maar de meeste besmettingen zijn toch echt in de grote steden. In Amsterdam polsen we de stemming.

42 reacties

 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  Wegma Max Planck Instituut, eind mei dit jaar; Alle mondkapjes werken mee aan het terugdringen van de verspreiding van virussen, indien goed gebruikt. Wat is jouw meest recente onderzoek dat ze niet werken? Want die zijn er niet. Sterker nog, de meeste "mondkapjes werken niet" onderzoeken hebben altijd een zeer grote asterisk erbij die niemand leest; omdat het merendeel van de mensen ze niet juist gebruikt. Dan werken n95 maskers ook niet. Maar dat lees jij dus niet met je perceptiefilter.
 • Marco Wegma

  1 jaar geleden
  Charles: lezen! Ik schrijf dat dure medische mondkapjes een hulpmiddel zijn en het niet voorkomen.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Inderdaad Charles, ik heb een familielid dat vroeger getekend is door polio, die had er veel voor gegeven als er toen al een vaccin was geweest.
 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  Wegma Kijk, daar heb je het al; groot internationaal onderzoek heeft al aangewezen dat mondkapjes werken, maar dat onderzoek komt dus niet door jou perceptiefilter. Je moet je zoektermen breed houden. Zo gauw je het gaat sturen, krijg je alleen maar bevestiging. Dus geen ontkenningen erin zetten. Verder, hoe veel mensen lijden tegenwoordig door polio? En wat voor mensen zijn dat? Vaccins werken. Alleen moet je je wel laten inenten. Geldt voor iedere ziekte.
 • Marco Wegma

  1 jaar geleden
  Mattie : zelfs op een onbewoond eiland zijn er virussen die dodelijk zijn. Dus nee ik blijf lekker in Nederland waar het gewoon voor 98 % van de mensen veilig is voor Corona. Daarom vaccineer de zwakkeren en de ouderen en laat voor de rest gewoon he immuunsysteem het werk doen. Het is een feit dat dat al miljoenen jaren werkt voor de mens. Of denk je dat Corona het “gevaarlijkste” virus ooit is? En laten we gewoon de schuldige noemen : Rutte met zijn kapot bezuinigen van de zorg in 10 jaar