Grote drukte in de Molenstraat op de eerste avond zonder de anderhalve meter. Door problemen met de CoronaCheck-app konden veel mensen niet naar binnen.
Volledig scherm
Grote drukte in de Molenstraat op de eerste avond zonder de anderhalve meter. Door problemen met de CoronaCheck-app konden veel mensen niet naar binnen. © Paul Rapp

CoronaCheck-app overbelast op eerste avond zonder anderhalve meter, Oubaha: ‘Enorme chaos in Nijmegen’

updateDe Coronacheck-app, waarmee mensen vanaf vandaag toegang kunnen krijgen tot onder meer de horeca, kampt met problemen. Op sociale media melden diverse mensen dat zij ergens niet naar binnen konden.  Een woordvoerder van VWS zegt dat de overbelasting het gevolg is van het feit dat heel veel mensen nu een QR-code proberen op te halen.  Daarnaast is er vanavond sprake van DDoS-aanvallen op de server, wat extra capaciteit opslokt.

  1. Gemengde reacties op horecabazen die coronapas controleren: 'Zouden meedoen aan verdeeldheid’

    Gemengde reacties op horecaba­zen die coronapas controle­ren: 'Zouden meedoen aan verdeeld­heid’

    Hoewel iedereen vanaf 13 jaar vanaf zaterdag een coronatoegangsbewijs bij zich moet hebben voor een bezoek aan een restaurant, theater, bioscoop of stadion, wordt daar niet altijd op gecontroleerd. ,,We zijn te klein om constant iemand bij de deur te hebben”, legt een Rotterdamse uitbater uit. Andere horecabazen die wél controleren, krijgen soms te maken met annuleringen en bedreigingen. Later op de avond kampte de CoronaCheck-app met overbelasting.