De Marechaussee tijdens een controle langs de snelwegen in de grensstreek. Vanaf zondag vragen ze terugkerende vakantiegangers naar de CoronaCheck-app.
Volledig scherm
PREMIUM
De Marechaussee tijdens een controle langs de snelwegen in de grensstreek. Vanaf zondag vragen ze terugkerende vakantiegangers naar de CoronaCheck-app. © Koninklijke Marechaussee

Coronacontrole bij Belgische grens: geen waarschuwing maar direct boete

Vakantiegangers die de komende weken terugkeren naar Nederland kunnen vanaf zondag worden gecontroleerd of ze coronavrij dan wel beschermd zijn tegen het virus. De marechaussee staat vooralsnog alleen bij de grens met België en waarschuwt niet: wie de papieren niet op orde heeft, krijgt direct 95 euro boete.

15 reacties

 • patrick wijgman

  2 maanden geleden
  ....Belgie....dat schijnheil landje laat ik altijd al links liggen. Bah , erg naar en jaloers op Nederland volkje woont daar. Leer de belg echt kennen en je bent klaar met ze.
 • Joris Driepinter

  2 maanden geleden
  Ik zou zeggen; van € 95,- naar € 450,- ... dan levert het tenminste méér op dan het kost !
 • wilfred janssen

  2 maanden geleden
  Engeland is ook een Europees land, maar van daaruit moet je in Nederland in quarantaine dus, het zijn de Europese Unie landen
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Bryan, Die inperking van vrijheden duurt zolang de pandemie onder controle is. Dat lijkt mij een klein offer. Bovendien mag je ook na een negatieve test ergens binnen, dus je hoeft niet te huilen dat ze je discrimineren. Jammer genoeg zijn we in Nederland niet bereid om mensen te weigeren die welbewust anderen in gevaar brengen vanwege een paar doorgeslagen principes.
 • Ninja Nerf

  2 maanden geleden
  Wassink hieronder heeft gelijk. Na betaling mag je hoe dan ook gewoon door, dus is het alleen vaccinatiedwang.
 1. Eendaagse festivals mogen alleen onder strikte voorwaarden doorgaan: maximaal 750 bezoekers
  Play
  Video

  Eendaagse festivals mogen alleen onder strikte voorwaar­den doorgaan: maximaal 750 bezoekers

  Eendaagse festivals kunnen deze zomer alleen doorgaan onder strikte voorwaarden. Er mogen maximaal 750 bezoekers komen en het festival moet in de open lucht of in een open tent plaatsvinden. Dat heeft demissionair premier Rutte vanmiddag bekendgemaakt na overleg met de meest betrokken ministers. Volgens het Outbreak Management Team (OMT) is het risico op een nieuwe golf coronabesmettingen te groot bij grotere evenementen.
 2. Politie houdt Haags raadslid aan op verdenking voorbereiding poging moord Rutte: ‘Ik ging naar m'n moeder’
  Video
  18

  Politie houdt Haags raadslid aan op verdenking voorberei­ding poging moord Rutte: ‘Ik ging naar m'n moeder’

  De politie heeft zondag Arnoud van Doorn, de fractievoorzitter van de Haagse Partij van de Eenheid, aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een moordpoging op demissionair premier Mark Rutte. Van Doorn werd zondagochtend door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) aangehouden en werd maandagavond alweer heengezonden. Van Doorn stelt schadevergoeding te gaan eisen.